23.04.19 Vi rådgiver dig Nyheder

Forlængelse af Brexit ændrer ikke krav

Onsdag den 10. april 2019 blev EU’s stats- og regeringschefer enige om en forlængelse af Brexit-forhandlingerne, som indebærer, at Storbritannien skal forlade EU senest den 31. oktober 2019. Det ændrer ikke ved kravene til medarbejdernes arbejds- og opholdstilladelser.

Som hidtil

Reglerne gælder stadig, og det betyder, at danske medarbejdere, som arbejder i udlandet, og britiske medarbejdere, som arbejder i Danmark, kan fortsætte med at arbejde som hidtil uden ændringer i betingelserne for deres arbejds- eller opholdstilladelser.

Det betyder forlængelsen

Forlængelsen betyder blandt andet, at Storbritannien kan forlade EU tidligere end den 31. oktober 2019, hvis der opnås enighed om en udtrædelsesaftale.

Forlængelsen til den 31. oktober 2019 er dog betinget af, at Storbritannien afholder valg til Europa-Parlamentet den 23. - 26. maj 2019. Afholder Storbritannien ikke valget, vil Storbritannien allerede skulle forlade EU den 1. juni 2019. Det er derfor muligt, at situationen kan ændre sig før den 31. oktober 2019.

I tilfælde af no deal-Brexit

Hvis det ender med, at Storbritannien udtræder uden en aftale, dvs. et såkaldt no deal-Brexit, vil Storbritannien blive anset som et tredjeland i forhold til EU og dermed også Danmark.

I så fald vil de lempeligere EU-regler for arbejds- og opholdstilladelser som udgangspunkt ikke gælde længere.

Danmark er forberedt

Danmark har allerede i marts 2019 vedtaget lovgivning, som vil sikre visse rettigheder for medarbejdere i en overgangsperiode i tilfælde af et no deal-Brexit.

DI forventer, at de øvrige EU-lande og Storbritannien også vil vedtage sådanne overgangsregler.

DI følger udviklingen og informerer løbende, når der sker noget nyt.

Brexit toolkit

Er din virksomhed klar til de forandringer, der følger med Brexit? Benyt DI's toolkit som hjælp til at finde ud af, hvilke overvejelser I bør gøre jer for at navigere virksomheden gennem Brexit.

Brexit toolkit

Har du brug for hjælp?

I Juravagten sidder DI's eksperter inden for ansættelsesret og personalejura klar, hvis du har brug for hjælp.

Åbningstider:

Mandag til fredag kl. 8.00 - 17.00 

Telefon: 3377 3377
Mail: jura@di.dk

Relateret

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter