Foto: Getty Images
16.06.20 Vi rådgiver dig Nyheder

Pakke med rådgivning og politik om hjemmearbejde

DI har samlet rådgiving og lavet nye materialer til virksomheder, der vil vide mere om hjemmearbejde og ønsker retningslinjer, der opfylder både virksomhedens behov og regler i lovgivningen. Materialerne leder dig sikkert omkring spørgsmål om personalejura, arbejdsmiljø, ledelse, persondata og IT-sikkerhed i forbindelse med hjemmearbejde.

Danmark er blandt de mest digitaliserede lande i verden. Det betyder, at danske virksomheder har de bedste muligheder for at udnytte potentialerne for, at visse typer arbejdsopgaver kan løses, uden at medarbejderne er fysisk tilstede i virksomheden hver dag.

Coronakrisen har betydet, at mange medarbejdere har arbejdet hjemmefra i en længere periode, og nu, hvor langt de fleste igen har mulighed for at møde ind på arbejdspladsen, overvejer DI’s medlemsvirksomheder, om erfaringerne fra coronakrisen giver anledning til justeringer i måden at arbejde på – en form for ’new normal’.

DI har derfor lavet en pakke med nye materialer til virksomheder, der vil vide mere om hjemmearbejde, og som gerne vil have fælles retningslinjer, der sikrer, at medarbejdernes hjemmearbejde udføres i overensstemmelse med virksomhedens behov og regler i lovgivningen. Materialerne leder din virksomhed sikkert omkring spørgsmål om personalejura, arbejdsmiljø, ledelse, persondata og IT-sikkerhed i forbindelse med hjemmearbejde.

Ny rådgivning og skabelon om hjemmearbejde

DI's anbefalinger og rådgivning om hjemmearbejde

FAQ om hjemmearbejde 

Skabelon til personalepolitik om hjemmearbejde

Vejledning om IT-sikkerhed og beskyttelse af persondata ved hjemmearbejde

Under relateret indhold længere nede på siden, finder du links til andre sider om hjemmearbejde, der er relevante for arbejdsgivere.

DI's råd

DI anbefaler, at din virksomhed:

- overvejer, hvilke typer arbejdsopgaver der med fordel fremover også kan løses hjemmefra

- vurderer, hvad der er det optimale omfang af hjemmearbejde

- formulerer en hjemmearbejdspolitik med retningslinjer for hjemmearbejdet

- involverer medarbejderne og deres repræsentanter i drøftelser af principperne for hjemmearbejdspolitikken

Få hjælp

I er velkomne til at få mere rådgivning, vejledning og sparring hos DI om hjemmearbejde.

Kontakt

Har du personalejuridiske spørgsmål om hjemmearbejde, kan du kontakte Juravagten på jura@di.dk eller tlf.nr. 3377 3377.

Arbejdsmiljøspørgsmål om f.eks. indretning af hjemmearbejdsplads og APV kontakt Anders Just Pedersen på ajp@di.dk eller tlf.nr. 3377 3686.

Spørgsmål om samarbejdsudvalg om f.eks. udarbejdelse af politikker kontakt Jan Lorentzen på jlo@di.dk eller tlf.nr. 3377 8632.

Spørgsmål om ledelse af medarbejdere, der arbejder hjemme, f.eks. om trivsel, motivation, møder, kontakt Pernille Erichsen på peer@di.dk eller tlf.nr. 3377 3092.

Relateret

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter