Foto: Getty Images
08.07.20 Vi rådgiver dig Nyheder

Ny teststrategi for indrejsende medarbejdere

Den nye teststrategi for indrejsende arbejdstagere er blevet lanceret, og nu kan indrejsende medarbejdere, der ikke viser symptomer, og medarbejdere uden bopæl i Danmark også blive testet. Der gælder nye anbefalinger både for medarbejdere, som tager ophold i Danmark i en længere periode for at arbejde, og medarbejdere med korte ophold over Danmarks grænse. Desuden er der udarbejdet vejledninger på flere sprog til de udenlandske medarbejdere.

Danmarks grænser er åbne for arbejdskraft

Danmark har under coronakrisen holdt grænserne åbne for udenlandsk arbejdskraft og har for at mindske risikoen for smitte over grænsen til Danmark gennemført en teststrategi.

Teststrategien er nu udvidet til, at medarbejdere uden bopæl i Danmark også kan blive testet, selv om de ikke har symptomer på smitte. Indrejsende fra højrisikolande bør blive testet ved indrejse i Danmark og forblive hjemme, mens de afventer testresultatet.

Rejsevejledningen og SSI´s farvekoder peger på testanbefaling

Udenrigsministeriets rejsevejledning vil  i den nye teststrategi være et afgørende værktøj til at følge anbefalingerne om test af medarbejdere.

Rejsevejledningen er ændret

Udenrigsministeriet har også valgt at lempe for rejsevejledningerne for, hvilke EU-lande der kategoriseres som ”åbne”, og hvor det vurderes, at der er en lavere risiko for at blive smittet med COVID-19.

På nuværende tidspunkt er samtlige EU-lande kategoriseret som ”åbne”, undtagen Spanien, Rumænien, Bulgarien og Luxembourg, som stadig er højrisikoområder på grund af et højere smittetryk.

Udenrigsministeriet vurderer de øvrige EU-landes forhold løbende og justere deres rejsevejledninger.

Se Udenrigsministeriets rejsevejledninger

På Statens Serum Institut er oplistet et specifikt farvekort, hvor landene er opdelt i farver på regionsniveau, der også oplister undtagelser til et lands dominerende farve.

Se seruminstituttets farvekort

Test af medarbejdere fra højrisikoområder

Hvis en medarbejder ankommer til Danmark efter at have arbejdet i et højrisikoland (orange eller rød på udenrigsministeriet og SSI´s vejledninger), opfordrer sundhedsmyndighederne til, at medarbejderen skal lade sig teste, når han indrejser i Danmark. Dette bør ske enten i forbindelse med grænseovergangen eller hurtigst mulighed efter ankomsten til Danmark.

Når medarbejderen er blevet testet,  anbefaler myndighederne, at vedkommende selvisolerer sig i 48 timer, indtil der foreligger svar på testen. Hvis medarbejderen testes negativt, kan han begynde at arbejde med det samme. Hvis testen derimod er positiv, anbefaler myndighederne, at medarbejderen går i karantæne i 14 dage, og indtil han ikke længere har symptomer.

Medarbejdere der indrejser fra ikke-risikoområder

Hvis medarbejderen indrejser fra et EU-land, som ikke er kategoriseret som et højrisikoområde markeret med farvekoden gul, gælder der ingen anbefalinger.

Dog skal medarbejderne altid følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger om god håndhygiejne, nyse i ærmet og at holde afstand m.m., som også gælder for de øvrige medarbejdere, når de udfører arbejde.

Rejsende medarbejdere

Hvis medarbejderen dagligt eller ofte rejser til og fra et højrisikoområde, vil han ikke skulle i karantæne ved hver grænseovergang. Sundhedsmyndighederne anbefaler i stedet, at medarbejderen lader sig teste hver 7. dag.

Hvor kan testen foretages?

Medarbejdere, der indrejser, kan få foretaget test ved udvalgte grænseovergange eller i en af de mobile teststationer, der kører rundt omkring i landet. Desuden kan medarbejdere med dansk CPR-nummer bestille tid til test via coronaprover.dk

Større virksomheder, som har et særligt behov for øget testning, kan henvende sig til deres egne regioner om muligheden for at få besøg af en testbil på arbejdspladsen.

Vejledninger til udenlandske medarbejdere

Arbejdstilsynet har udarbejdet vejledninger med information om tests for udenlandske medarbejdere, som er oversat til engelsk, tysk og polsk.

Hent Arbejdstilsynets testvejledninger

Vejledninger

FAQ Arbejde over Danmarks lukkede grænser

Klik her

Har du brug for hjælp?

I Juravagten sidder DI's eksperter inden for ansættelsesret og personalejura klar, hvis du har brug for hjælp.

Åbningstider:

Mandag til fredag kl. 8.00 - 17.00 

Telefon: 3377 3377
Mail: jura@di.dk

Relateret

Brug for rådgivning?

Skriv til vores eksperter