Månedens Iværksætter

Her kan du se månedens iværksætter for alle tidligere måneder

Neighborhood Boutique har haft succes med at rejse kapital i en usikker tid

Neighborhood Boutique, som gør det muligt at finde frem til de små lokale hemmelige caféer, butikker, restauranter, hoteller mv., har formået at rejse 600.000 Kr. i kapital, selvom tiderne er usikre. Tim Madsen, som er CEO, er stolt af, at det er lykkedes - og ved præcis, hvad pengene skal bruges til. Allerede nu siger han efter en ny kaptalrejsning.

Flowering vil sætte dagsordenen i blomsterindustrien

Som søn af to forældre, der har arbejdet i en blomsterbutik i over 40 år, har Artin Hodanloo et dybdegående indblik i blomsterindustrien. Den viden har han nu brugt sammen med sin gymnasiekammerat, Johan Vang Vildt, til at stifte virksomheden Flowering, der sælger bæredygtige blomster og har stor succes med at ansætte folk fra kanten af arbejdsmarkedet. Ambitionen er klar: de vil være Europas førende blomsterforhandlere.

Omdannede skole til kontorfællesskab og vandt 10.000 € i international startup-konkurrence

I 2016 stod den gamle byskole i hjertet af Vorupør tomt. I dag er den omdannet til et kontorfællesskab ved navn Surf & Work og huser mere end 35 iværksættere. Læs hvordan iværksætteren Alexander Bengtsen fik idéen, og hvad der bragte dem til ’Startup Olé’ i Spanien.

Mia Grosen: "Jeg trives bedst, når jeg er på dybt vand, for det er der, jeg kan mærke, jeg udvikler mig"

Mia Grosen, founder af Canute, har startet flere virksomheder og vundet ecosystem Hero of the Year 22 ved Nordic Startup Aawards. Hun trives bedst på dybt vand og har erkendt, at det er en utopi at nå det hele. Men ifølge Mia kan vi nå meget længere, hvis vi snakker mindre om problemet med den skæve kønsfordeling indenfor iværksætteri og mere om løsningen.

Oversteg Kickstarter kampagne med 6300 % - mød Canairi

Målet var 50.000 kr. - det var nået inden for de første to timer. Via Kickstarter rejste de to barndsomvenner Hans og Andreas lige over 3,2 mio. kr. til deres virksomhed, Canairi. Læs her, hvordan de fik succes med Kickstarter-kampagnen, og hvad de skal bruge alle de ekstra penge på.

Iværksætter med ADHD: ”for mig virker det som en superkraft.”

Frederik Riber Larsen har startet konsulenthuset Arriber, der hjælper virksomheder med at skalere internationalt – og gerne til flere lande på én gang. At kunne have mange bolde i luften er en af de positive ting, Frederik ser i sin ADHD-diagnose. Det forklarer måske også, hvorfor han ikke kunne vente med at starte virksomhed til studiet var færdiggjort. Her deler han, hvordan han arbejder med de styrker og begrænsninger, diagnosen skaber.

”Det er vigtigt at vi får inkorporeret flere aspekter i debatten om køn og iværksætteri”

Skalerbarhed, selvtillid, solofoundere og serieiværksættere. Det er nogle af de emner vi ifølge Isabella Agdestein, Founder af FocalX, skal sætte spot på for at bringe nuancer til debatten om køn og iværksætteri. Det lå ikke i kortene, at hun skulle være iværksætter, men to hofteskader og en coronanedlukning senere har hun nu ansat sin 17. medarbejder. 

Katrine Lee Larsen: ”Penge er ikke en motivation for mig som iværksætter”

Katrine Lee Larsen stiftede Copenhagen Cartel efter at have set konsekvenserne af plastikforurening på Bali, og i 2021 fik hun en investering med fra Løvens Hule. Hun er gået fra at have et godt fast job til at følge sin passion og tage springet som iværksætter.

Tech-startup på vej ud over Danmarks grænser

Solo-prenører, freelancere og remote workers i internationale storbyer kan se frem til at mødes, arbejde og connecte, når Joes & Cos rykker ud i verden. Her deler stifter Simon Lyngsø sine tanker om at skalere til nye markeder.

Sådan skaber du succesfulde corporate-startup partnerskaber

Et godt partnerskab er et, der skaber værdi for begge parter. Det er fokus, når iværksætteren Isabella Agdestein identificerer og opstarter partnerskaber med sin virksomhed FocalX, der leverer softwareinfrastruktur til inspektion af biler. Her deler hun sine bedste råd og erfaringer om at indgå corporate-startup partnerskaber.

Iværksætter: Sådan sælger du til kommuner

Hele 33 kommuner er det lykkedes iværksætterne bag Natureventyr at sælge til i 2020-2021. Offentlige kunder er struktureret anderledes og laver målsætning på en anden måde end private kunder. Det kræver tilpasning. Her deler Dennis Maigaard, hvordan Natureventyr har tilpasset sig, samt sine tre bedste råd til at få succes med salg til kommuner.

My Law Story

Du har sikkert hørt, at det at være iværksætter ikke er et job men en livsstil. Måske er du enig, men selv for medarbejderne i en startup skal arbejdslivet være bæredygtigt. My Law Story er en iværksættervirksomhed, hvis produkt sætter det bæredygtige og balancerede arbejdsliv i centrum. Her deler stifteren Kumm Sabba Mirza erfaringer og råd om at skabe et arbejdsliv og en arbejdsplads i balance.

Bellyfood

Bellyfood laver sondemåltider af rigtig mad, som den resten af familien spiser. Virksomhedens founder Line Pedersen har selv en søn med behov for sondemad, og her opstod ideen til Bellyfood. Efter opstarten har Line udvidet og deler nu ejerskabet med Pia Bjørn.

Burntwood

Den midtjyske startup, Burntwood udfordrer den traditionelle facadebeklædning og producerer en ny bæredygtig løsning til beklædning af bygninger. Den består af genbrugstræ, som brændes i stedet for at imprægneres eller males, og har dermed en længere holdbarhed og et unikt design.

PentaLock

PentaLock er en dansk startup med rødder i Aalborg. PentaLock er en ny digital løsning til cykellåse, som gør at en stjålet cykel ikke længere kan videresælges eller bruges. PentaLock udsprang af Thomas Martin Jessen og Emil Norups frustration over stjålne cykler, og under deres speciale udviklede de idéen til PentaLock.

JABII

Jabii er en dansk startup med en vision om at skabe et verdensomspændende brand. Jabii har udviklet en forlænget boksearm, som skal bringe forældre og børn tættere sammen og samtidig få bevægelse ind i en stillesiddende arbejds- eller skoledag.

HEIMDALL'S

HEIMDALL’S har udfordret den traditionelle høreapparatbranche og digitaliseret kunderejsen. De fandt et hul i markedet, hvor ingen havde fokus på digitalisering og i begrænset grad kunden. HEIMDALL’S har nu gjort det nemmere at være høreapparatbruger og tilbyder en digital kunderejse.

Sentispec

Corona-pandemien blev startskuddet til virksomheden SentiSpec, som leverer 360 graders infektionsbeskyttelse til store og mellemstore virksomheder. Det er en smittespredningsforebyggende løsning, som giver virksomheder muligheden for et permanent smitteforsvar i fremtiden.

Beauty Boosters

Beauty Boosters har gentænkt kulturen omkring skønhedsbehandlinger. Skønhedsbehandlinger behøver ikke længere at være noget, som skal planlægges i god tid og blot overstås. Beauty Boosters gør det muligt at bestille en skønhedsbehandler hjem til dig, og tilmed også selvom du kommer i tanke om det i sidste øjeblik.

Nextfood

Den københavnske virksomhed Nextfood har genopfundet måden, hvorpå plantebaserede fødevarer produceres. En ny bæredygtig løsning, som gør det muligt at sikre effektiv produktion med høj kvalitet.

GoodiePack

GoodiePack er en virksomhed placeret i Aalborg og København, som tilbyder bl.a. hoteller, eventarrangører og sportsklubber en ny, fleksibel og digital løsning til at give deres kunder relevant information og samtidig øge muligheden for mersalg.

WeddingDroid

WeldingDroid har tilføjet automatisering, gennemsigtighed og effektivitet til svejsebranchen. Christian Olsen og Kevin Christensen har udviklet en automatiseret svejsemaskine, som gør det nemmere, hurtigere og mere effektivt at svejse ligeskårne rør, flanger, kraver og bøjninger.

Rejsespejder

Rejsespejder er en digital platform, som giver dig gode tilbud på alle slags rejser, lige fra kroopholdet i Nordjylland til vandreturen i Asien til daseferien på hvide sandstrande.

miheroo

miheroo har gjort det muligt for dig som udstationeret nemt og sikkert at kunne finde hushjælpere, når du har brug for hjælp til det praktiske i dit nye hjem.

Shaping New Tomorrow

Shaping New Tomorrow er et herretøjsfirma, som har udfordret forestillingen om, at det klassiske herrejakkesæt og komfort ikke går hånd i hånd. SNT designer tidløst, klassisk herretøj med høje krav om elegance, bevægelsesfrihed og komfort i en og samme pakke.

JumpStory

JumpStory har gentænkt, hvordan vi finder det helt rigtige visuelle indhold til vores markedsføring og hvordan vi får valgt det, som har størst effekt på modtageren.

QuadSAT

QuadSAT er en dronevirksomhed, som ved hjælp af en nyudviklet teknologi foretager målinger af satellitantenner og leverer en bedre og sikrere satellitkommunikation.

COOL4SEA

COOL4SEA har udviklet en spildvarmedrevet køleteknologi designet specifikt til maritimt brug. Denne køleteknologi genanvender termisk spildenergi og udnytter det til varmedrevet køling og reducerer dermed CO2-udslippet.

Propublic

Propublic rådgiver og hjælper ledere, så viden om effekten af indsats og praksis ikke går tabt, men derimod analyseres og dokumenteres.

Grandhood

Grandhood er en digital løsning på pensionsordning udarbejdet særligt til små og mellemstore virksomheder.

NEM Animation

NEM Animation producerer animationsvideoer til virksomheder til brug på blandt andet hjemmesider, sociale medier og samarbejdspartnere.

SolarSack

SolarSack IVS bruger sollys og en særlig plastikpose til at rense drikkevand i udviklingslande.