31.01.20 Vi rådgiver dig Månedens iværksætter

Månedens iværksætter: Shaping New Tomorrow

Shaping New Tomorrow er et herretøjsfirma, som har udfordret forestillingen om, at det klassiske herrejakkesæt og komfort ikke går hånd i hånd. SNT designer tidløst, klassisk herretøj med høje krav om elegance, bevægelsesfrihed og komfort i en og samme pakke.

Kasper Ulrich

DI har talt med Kasper Ulrich, co-founder og CEO hos Shaping New Tomorrow (SNT). Læs i dette portræt, hvordan rejsen til sucess har været som ung iværksætter, og hvorfor et netværk er vigtigt.

Hvad er Shaping New Tomorrow for en virksomhed, og hvordan kom idéen til denne virksomhed?
Shaping New Tomorrow er en virksomhed med en vision om at ændre mænds opfattelse af, hvordan det skal føles at gå pænt og behageligt klædt – samtidig går kvalitet, pris og ansvarlighed hånd i hånd. Idéen opstod i gymnasietiden, da vi selv blev trætte af, at pænt tøj ofte føltes stift. Det tænkte vi, at vi kunne gøre bedre.

Hvilken rejse har SNT været på gennem de seneste fem år?
Det har været en vild vækstrejse, som startede i vores fysiske butik i Aalborg og via en beskeden webshop. Efter deltagelse i Løvens Hule blev vi hurtigt landskendte, og det krævede en stor investering at opskalere produktionen. Efterspørgslen betød, at vi manglede hænder til drift, logistik, kundeservice og markedsføring. Vi startede tre mand, og på godt halvandet år er vi nu over 30 ansatte med flere på vej.

SNT blev danmarksberømte overnight, efter I var med i Løvens hule. Hvordan havde SNT set ud i dag, hvis I ikke havde været med i programmet?
Løvens Hule blev vores ilddåb og gav brandet et “awareness short cut”, som vi ikke selv havde opnået lige så hurtigt uden. Jeg er ikke i tvivl om, at vi på sigt var blevet til det, vi er i dag – men vi fik eksponering over for rigtig mange mennesker på én gang. Ingen af os havde erfaring med at stifte virksomhed, og vi fandt ud af, hvor vi skulle optimere processerne. Vi blev dygtigere og klogere samtidig med, at virksomheden blev “voksen”. Alt, der haltede, fik en overhaling, og vi kunne begynde at ansætte medarbejdere.

Hvordan vil du beskrive livet som ung iværksætter?
Det er udfordrende, men sjovt. Jeg arbejder stadig mange timer om ugen – også i weekender – og jeg har lært at skulle prioritere privatlivet, fordi virksomheden i de fleste tilfælde kommer først. Det har jeg afstemt med min familie, kæreste og omgangskreds, og stort set alt menneskeligt samvær foregår med mine kolleger. Det vigtigste er at elske og tro på sin virksomhed, ellers bliver det rigtig hårdt. Iværksætteriet har også bragt en masse fede oplevelser med sig. For eksempel kompetent netværk, inspirerende foredrag og “ligesindede” personligheder med samme udgangspunkt som mig selv.

Hvilke succesoplevelser har gjort alt det hårde arbejde det hele værd?
At vi har formået at opbygge en kundeskare, der synes, vi har en god idé og et fedt koncept. Derudover at se sit hjertebarn vokse sig større, og at vi har fået samlet et team, der brænder lige så meget for vores idéer og visioner, som vi founders selv gør. Vi mærker også en større efterspørgsel fra udlandet, og det beviser, at vi har ramt et eller andet rigtigt.

Hvilket råd ville du ønske, at nogen havde givet dig, inden du sprang ud som iværksætter?
Skab dig et netværk af folk, der er klogere end dig selv. Man kan lige så godt lære af andres fejl. Vi har selv lavet mange fejl og er blevet klogere af det, men vi kunne have sprunget mange over, hvis vi havde skabt et stærkere netværk fra start. Generelt vil folk gerne hjælpe andre, som brænder for noget, og jeg vil da vove at påstå, at jeg har bidraget til at nedbringe mængden af begynderfejl hos andre unge iværksættere og dertil sparring til at komme godt fra start. Den sparring stammer fra hårdt erfarede fejl og den kunne jeg godt selv have brugt.

  1. Personalejuridisk rådgivning

  2. Netværk og sparring

  3. Workshops og arrangementer

Relateret