18.11.21 Vi rådgiver dig Månedens iværksætter

Sådan får du et mere balanceret iværksætterliv

Du har sikkert hørt, at det at være iværksætter ikke er et job men en livsstil. Måske er du enig, men selv for medarbejderne i en startup skal arbejdslivet være bæredygtigt. My Law Story er en iværksættervirksomhed, hvis produkt sætter det bæredygtige og balancerede arbejdsliv i centrum. Her deler stifteren Kumm Sabba Mirza erfaringer og råd om at skabe et arbejdsliv og en arbejdsplads i balance.

Livskvalitet på arbejdspladsen

Hos My Law Story er fokus på den juridiske branche. ”Vi ved, at mistrivsel har kronede dage i vores branche. To ud af tre advokater overvejer at forlade branchen,” fortæller Kumm Sabba, stifter af My Law Story og fortsætter: ”derfor har vi valgt at sætte livskvalitet på dagsorden”.

At opbygge en virksomhed fra bunden er et arbejde, ikke alle tager på sig netop i anerkendelsen af, at det er en udfordring, som oftest kræver store mængder dedikation og tid.

Der er ikke plads til at begå fejl, og det er der jo ingen mennesker, der kan leve op til. Den perfekthedskultur sparker vi lidt til gennem vores medieproduktion. Kumm Sabba Mirza, stifter af My Law Story

Internt hos My Law Story har de også gjort sig overvejelser om, hvordan det balancerede arbejdsliv ikke blot er det, de sælger, men en integreret del af den interne arbejdskultur.

”Det er vigtigt for os i teamet, at vi nyder processerne i vores medieproduktioner, events, netværk osv. Derfor indgår vi ikke flere samarbejdsaftaler, end at vi kan sprede dem godt ud i kalenderen. Spredningen af opgaver over tid giver os energi til at yde vores maksimale, hvilket forhøjer kvaliteten af vores ydelser. Vores kunder betaler gerne for kvalitet, og det er med til at skabe et balanceret og bæredygtigt arbejdsliv for os,” fortæller Kumm Sabba. 

 

Hvad er My Law Story?

My Law Story er en digital medieplatform med fokus på diversitet, ligestilling og trivsel inden for det juridiske felt. I vores arbejde tager vi udgangspunkt i trivselsundersøgelser og udvikler digitale features, arrangerer faglige og sociale events, juridiske kurser og netværk, som styrker jurastuderendes og juristers studie- og arbejdsliv.

Et spark til perfekthedskulturen

My Law Storys produkt tager udgangspunkt i et erhverv, hvor både de studerende og jurister ude i branchen sætter store krav til sig selv.

"Der er ikke plads til at begå fejl, og det er der jo ingen mennesker, der kan leve op til. Den perfekthedskultur sparker vi lidt til gennem vores medieproduktion. For eksempel har vi en super populær feature ’Personal Talk’, hvor vi inviterer fremtrædende juridiske personligheder til at fortælle om deres studietid og karriere med fokus på fiaskoer og nedture, og hvordan man kommer ovenpå igen efter at have ramt gulvet. De samtaler er med til både at få jurastuderende, jurister og andre interesserede til at reflektere over, at det er okay, at alle handlinger i livet ikke giver et 12-tal. Samtalerne er med til at nedbryde tabuer,” fortæller Kumm Sabba.

At nedbryde perfekthedskulturen promoverer et balanceret arbejdsliv med en højere trivsel. Trivsel kan i sig selv ofte kædes sammen med bedre præstationer, men at nedbryde frygten for fejl må naturligt også opmuntre til et miljø, hvor man kan handle selvstændigt og tænke ud af boksen. Egenskaber som er essentielle for mange iværksættere.

 

3 konkrete råd til iværk- sættere

  1. Start (altid) dagen med at få noget motion og god morgenmad bagefter.
  2. Sørg for at holde pauser i løbet af dagen, hvor du kobler fuldstændigt af.
  3. Dyrk en anden interesse end iværksætteriet, så det ikke fylder hele dit liv.

Relateret indhold