Gode råd til at få flere kvinder i ledelse

Beskrivelse

Kvinder vinder fodfæste på direktionsgangene, men der er stadig et potentiale for at få endnu flere kvinder frem til toplederposterne.

DI har derfor udarbejdet otte anbefalinger til, hvordan virksomheder kan arbejde med at få flere kvinder til at forfølge en lederkarriere.

Virksomheder har en klar interesse i at rekruttere, fastholde og forfremme medarbejdere fra den bredest mulige pulje af kvalificerede personer uanset køn, alder, nationalitet, handicap, seksuel orientering og kønsidentitet.

Jo flere talenter erhvervslivet kan få, jo større bliver konkurrenceevnen, og her skal kvinder i langt højere grad sættes i spil – også ift. lederstillinger.

Derfor er det vigtigt, at virksomheder plejer fødekæden af ledelsestalenter for at bringe flere frem mod topposterne ligesom at virksomheder kan medvirke til at få flere kvinder sporet ind på uddannelser rettet mod beskæftigelse i den private sektor.

Anbefalingerne tager afsæt i, at virksomheder bør screene deres organisation og se på kønsfordelingen i alle ledelseslag og i de enkelte forretningsområder.

DI har udarbejdet en pjece med otte anbefalinger.

Vælg udgave

Download
Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.