Gode råd og best practice på LGBT området

Beskrivelse

Man regner med, at omkring hver tiende dansker er bøsse, lesbisk, biseksuel eller transperson (LGBT-person).

Derfor bør virksomheder også forholde sig til, hvordan man bedst muligt favner LGBT-medarbejdere og undgår diskrimination, krænkende handlinger og stigmatisering i arbejdslivet.

Som udgangspunkt er en medarbejders seksuelle orientering eller kønsidentitet irrelevant i en jobsammenhæng.
De fleste medarbejdere taler imidlertid ikke kun om arbejde, men også om privatliv på deres arbejdsplads. Og når medarbejdere taler om deres privatliv på arbejdspladsen, springer de faktisk ud. Det vil sige, at de synliggør deres seksuelle orientering eller kønsidentitet. Når heteroseksuelle ”springer ud”, er det de færreste, der lægger mærke til det, fordi majoriteten af befolkningen er heteroseksuelle. Mange tror, at det at ”springe ud” som LGBT-person er en engangshandling, som automatisk fører til trivsel. Men LGBT-personer oplever, at de skal ”springe ud” igen og igen.

Det er vigtigt, at virksomheder sikrer et godt og rummeligt arbejdsmiljø, som understøtter alle medarbejderes trivsel uanset deres seksuelle orientering eller kønsidentitet.

Når virksomheder skaber rum for åbenhed og respekt for forskellighed på den enkelte arbejdsplads, kan vi sikre et godt arbejdsliv, som kommer alle medarbejdere til gode – også LGBT-medarbejderen. Når medarbejdere trives, er sygefraværet ofte lavere, produktiviteten højere, og personaleomsætningen mindre.

Et fokus på mangfoldighed kan derfor være med til at skabe værdi for danske virksomheder.

Hent DI's pjece med anbefalinger i enten dansk eller engelsk version.

Vælg udgave

Download
DI
Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.