UDGIVELSE: august 2018

PlusLøn - kvalifikationsløn for timelønnede og funktionærer

Beskrivelse

Kvalifikationsløn tiltrækker, fastholder og udvikling de dygtige medarbejdere!

At arbejde med løn er en stor og vigtig opgave i samarbejdet mellem arbejdsgivere og lønmodtagere, og den tager naturligvis udgangspunkt i industriens overenskomster.

PlusLøn er et fleksibelt værktøj, der skal tilpasses den enkelte virksomheduanset, om det er øget produktivitet, tiltrækning af nye medarbejdere eller øget trivsel, der er målet.

Denne pjece handler først og fremmest om kvalifikationsløn. Kvalifikationsløn bliver ofte foretrukket i industriens virksomheder, fordi det– som navnet antyder – formår at tiltrække, fastholde og udvikle de gode og velkvalificerede medarbejdere. Desuden er det muligt at favne både timelønnedeog funktionærer inden for samme ramme.
Når en virksomhed løbende vurderer medarbejderes kvalifikationer, bliver det tydeligt, hvilken værdi de tilfører og hvilken løn, det kan udløse, hvis man har efterspurgte kvalifikationer, tager ekstra uddannelse eller leverer særlige resultater.

Kvalifikationsløn bliver ofte valgt ved højkonjunktur i samfundet, når efterspørgslen på arbejdskraft stiger.

I denne pjece finder du også et kapitel om Funktionsløn, der er aflønning af en”midlertidig opgave/funktion”.

DI og CO-industri har flere års erfaring med udvikling af kvalifikationsløn i rigtigmange virksomheder – store som små. Så træk på vores erfaringer og få gode rådundervejs i hele processen med at udvikle lønnen i virksomheden.

Pris

Medlemmer Gratis

Ikke medlemmer Sælges ikke

Bestil
Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.