UDGIVELSE: september 2022

Ansættelsesaftaler inden for overenskomster

08.06.23

Opdateret med særlige ændringer

Vi er pt. ved at opdatere skabelonerne til ansættelsesaftaler inden for overenskomster, så de opfylder aftalerne fra OK2023 og de nye regler om ansættelsesbeviser og visse ansættelsesvilkår, som træder i kraft 1. juli 2023. Vi har i den forbindelse lanceret nye, separate ansættelsesaftaler til industriens overenskomster. Tilmeld dig notifikation længere nede på siden og få besked, når vi offentliggør nye versioner af de øvrige ansættelsesaftaler inden for overenskomster.

8. juni: Vi har lanceret DI DOCS - Ansættelsesaftaler til industriens overenskomster - DI (danskindustri.dk)

27. marts: Der er pt. ingen ansættelsesaftale tilgængelig for Serviceoverenskomsten, da den skal opdateres vilkår aftalt under OK2023.

Tilmeld dig notifikation nederst på siden og få besked, når den nye skabelon til ansættelsesaftale på Serviceoverenskomsten er tilgængelig. 

Læs mere

Beskrivelse

Benyt DI's skabelon, når I skal ansætte en medarbejder omfattet af overenskomst (som ikke er Industriens Overenskomst eller Industriens Funktionæroverenskomst - disse findes separat).

Når du har valgt den relevante overenskomst, guider formularen dig igennem forskellige svarmuligheder, så aftaleteksten indeholder netop de afsnit, I skal bruge i ansættelsessituationen.

Skabelonen sørger for, at ansættelsesaftalen altid vil være bygget op, så den overholder overenskomstens krav, relevant lovgivning og kun foreslår kun de øvrige vilkår, som er relevante på det pågældende overenskomstområde.

For arkitektoverenskomsterne og ATL-overenskomsten kan du vælge, om der skal genereres en engelsk version af aftalen. Hvis den engelske version ikke officielt er aftalt af parterne, vil du få både en dansk aftale, som er den gældende, og en engelsk oversættelse.

OBS. Vær opmærksom på, at mange af ansættelsesbeviserne inden for overenskomst er godkendt mellem overenskomstparterne, og at der derfor ikke er mulighed for at ændre i opsætningen.

For medlemmer

Log ind for at få adgang

Du skal være medlem af DI og være logget ind for at få adgang til siden.

Log ind Opret bruger
Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag straks oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.