UDGIVELSE: september 2022

Ansøgning om fritagelse fra PensionDanmark Sundhedsordningsordning

Beskrivelse

Benyt DI's skabelon til at ansøge om fritagelse fra PensionDanmark Sundhedsordning, hvis I ønsker at indgå en aftale om en sundhedsordning med et andet forsikringsselskab.

Virksomheden skal udfylde ansøgningen for de medarbejdergrupper, der skal være omfattet af en anden sundhedsordning. Ved udfyldningen vil virksomheden blive spurgt, hvilket af de fire overenskomstområder medarbejdergruppen, der ønskes fritaget, er omfattet af. De fire områder er:

1. Overenskomster med 3F og BJMF
2. Metal-, blik- og røroverenskomsten
3. El-overenskomsten
4. Maleroverenskomsten

I det tilfælde, at virksomheden har – eller planlægger – at ansætte medarbejdere inden for alle overenskomstområder, anbefales det, at virksomheden ansøger for alle fire medarbejdergrupper.

Når ansøgningen er udfyldt af virksomheden, skal den downloades og sendes til personalejura-db@di.dk.

Når DIO III og Forbundet har godkendt, at virksomheden er fritaget fra PensionDanmark Sundhedsordning, modtager virksomheden en kvittering. Samtidig modtager virksomheden et brev fra PensionDanmark med nye overenskomstkoder til indberetning og indbetaling af pension.

Godkendes ansøgningen, er virksomheden tidligst frigjort fra PensionDanmark Sundhedsordning 3 måneder efter, at DI har modtaget ansøgningen.

For medlemmer

Log ind for at få adgang

Du skal være medlem af DI og være logget ind for at få adgang til siden.

Log ind Opret bruger
Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.