UDGIVELSE: september 2022

Virksomhedsoverdragelse

Beskrivelse

Med DI’s skabeloner til brug ved virksomhedsoverdragelse, kan du lave frasigelse af en eller flere overenskomster, når I overtager en virksomhed og ikke ønsker at overtage de gældende overenskomster på virksomheden.

Der skal laves en frasigelse til hver overenskomstpart på hver overenskomst. Derudover kan du også med skabelonerne lave en tillægsaftale til medarbejderne i den nye virksomhed, hvor du skriver, hvad virksomhedsoverdragelsen betyder for dem.

Hvis du har brug for hjælp til virksomhedsoverdragelsen eller selve frasigelsen, ligger der tjeklister om begge emner, men du kan selvfølgelig også kontakte DI’s eksperter for yderligere hjælp.

Endelig kan du lave en varsling af medarbejdere, der enten skal opsiges eller have ændret deres ansættelsesvilkår væsentligt i forbindelse med virksomhedsoverdragelsen. Du skal i den forbindelse være opmærksom på, at hvis der er tale om et større antal medarbejdere, så skal reglerne om større afskedigelser som udgangspunkt følges. Derfor er brevene forskellige afhængig af, om reglerne skal følges eller ej.

Hvis du er i tvivl om reglerne om større afskedigelser finder anvendelse, kan du kontakte DI’s eksperter.

Du skal selvfølgelig også være opmærksom på, at der ikke må afskediges medarbejdere alene pga. virksomhedsoverdragelsen, dog med undtagelse af afskedigelser af økonomiske, tekniske eller organisatoriske årsager, der medfører beskæftigelsesmæssige ændringer.

I formularerne kan du vælge, om teksten skal være på dansk eller engelsk.

For medlemmer

Log ind for at få adgang

Du skal være medlem af DI og være logget ind for at få adgang til siden.

Log ind Opret bruger
Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.