24.05.24 Vi rådgiver dig Nyheder

Styrken i kundefokuseret B2B e-commerce

Hvordan skaber man en stærk B2B online platform - få de gode råd her. I dag er Brødrene Dahl den største grossist i det danske B2B marked inden for VVS, vand og kloak. I 2010 begyndte de at accelerere deres onlinedel, og i dag er det forretningens største butik. Hør om hele deres historie i casevideoen her.

Brødrene Dahl er en omnichannel virksomhed med deres 53 landsdækkende butikker, eksterne sælgere, kompetencecentre og onlinedelen, som drives via både web og app. 

Onlinedelen er forretningens største butik

I dag kommer 40 procent af det samlede salg fra hele Brødrene Dahls forretning fra onlinesalg. Webshoppen tilgås via et login, hvor hver kunde har et kundenummer. Det har styrket deres datafundament, da det giver Brødrene Dahl mulighed for at se præcis, hvilke brugere der er i virksomheden, hvad og hvornår de køber. I dag handler 70 procent af deres B2B-kunder minimum to gange om dagen – online.

Et af de vigtigste fokuspunkter i udviklingen af deres onlineforretning har været, at onlinesalget skal være 1:1 med butikssalget. Dvs. samme produkter, priser og set-up. Der er en styrke at finde ved at få kunderne til at handle gennem alle kanaler, da Brødrene Dahl kan se, at de kunder er mere loyale, og de handler for mere.

Det allervigtigste og stærkeste konkurrenceparameter er, at det skal være nemt at handle hos Brødrene Dahl. Derfor har Brødrene Dahl udviklet services som selvbetjening i butikkerne og mulighed for at handle uden for åbningstiden via app og afhentning af pakker via click & collect. Den digitale kunderejse skal være friktionsfri med en god søgefunktion og et nemt checkout flow.

Vil du have tre råd til, hvordan man skaber en stærk B2B online platform? Så se med i casevideoen ovenfor, hvor E-handelschef, Sanne Vincent fra Saint-Gobain Distribution Denmark, fortæller om Brødrene Dahls rejse med at skabe en B2B onlineplatform. 

Gå på opdagelse i vores cases

Se mere her

Hvem er Saint Gobain og Brødrene Dahl?

Saint Gobains historie starter i Frankrig i 1665, hvor de blev grundlagt som glasproducent. 

I dag er koncernen til stede i 76 lande rundt i verden og har 166.000 medarbejdere. 

Saint Gobain har været til stede i Danmark siden midten af 1970'erne, og står bag en række virksomheder i den danske byggeindustri.

I 2004 overtager Saint Gobain koncernen, grossistvirksomheden Brødrene Dahl, som er Danmarks førende VVS grossist igennem 150 år.

Brødrene Dahl har 53 butikker fordelt i hele landet, ca. 900 medarbejdere og ca. 38.000 lagerførte varer indenfor VVS, vand, værktøj, rør, køl, el og meget mere.

Relateret indhold