Sådan får du fat i en e-commerce praktikant
I august 2024 åbnede dørene til den nye e-commerce-uddannelse på Erhvervsakademi Aarhus. Uddannelsen er den første af sin slags og udviklet på opfordring fra erhvervslivet, som i stor stil efterspørger specialister med forstand på e-commerce – altså digital handel.
I en analyse fra Dansk Industri og PostNord fremgår det, at 46% af virksomheder i Danmark planlægger at investere i nye e-commerce medarbejdere inden 2025. Det er dog nemmere sagt end gjort, for det viser sig, at hver femte danske virksomhed har ledige stillinger indenfor e-commerce. Særligt de store virksomheder er udfordret, da de i stor stil søger specialister, og dem er der alt for få af. Det problem kræver en løsning, og Erhvervsakademi Aarhus åbner nu for Danmarks første videregående uddannelse, en 3,5 årig professionsbacheloruddannelse i e-commerce og digital marketing.
Fire gange så mange ansøgere, som pladser
Det vækker glæde både blandt de studerende, og ikke mindst i erhvervslivet. Uddannelsen optager 82 studerende, men ansøgertallet på 333 afspejler, at uddannelsen er eftertragtet, for hver stol kunne have været besat fire gange.
Læs også: The Army Painter begejstret for ny E-commerce uddannelse - DI (danskindustri.dk)
Herunder ses en oversigt over hvilke fag de studerende møder på de forskellige semestre.
Hvordan får du fat i en e-commerce praktikant?
Uddannelsen har obligatorisk praktik, og praktiksemesteret ligger to år inde i uddannelsen, dvs. at det første hold af praktikanter kommer i praktik fra august 2026 og er i praktik i fem måneder. Så hvordan sikrer du en e-commerce praktikant? Der er flere måder.
Som virksomhed kan du lave et stillingsopslag og uploade det i Erhvervsakademi Aarhus’ praktikportal. Det er gratis at lægge et opslag op på portalen, ligesom det er gratis for virksomheden at få en praktikant. Alle studerende, som leder efter en praktikvirksomhed, tjekker opslagene i portalen. Udover at man kan lave opslag i portalen, kan man også søge efter praktikanter eller færdiguddannede i databasen, som matcher de krav, man stiller.
Derudover kan man blive skrevet op til at deltage i Erhvervsakademi Aarhus’ Company Day. Her inviteres 70 virksomheder ind til en messedag, hvor de studerende går rundt og spørger ind til de tilbud, som virksomhederne har. Det giver også virksomhederne mulighed for at spørge ind til de studerendes kompetencer og derved finde det rigtige match til de opgaver, de søger praktikhjælp til.
En anden måde, hvorpå man som virksomhed kan gøre sig attraktiv er, at søge efter en studentermedhjælper - altså tilbyde den studerende et job under studiet af ca. 10 timer om ugen. Her foretrækkes det dog at virksomheden er i Aarhus eller omegn.
Endelig kan de studerende også kontakte virksomhederne uopfordret. Hos DI e-commerce ønsker vi at skabe rammerne for et netværk. hvor de studerende kan melde sig ind i og være en del af. Her vil vi dele e-commerce viden, analyser og stillingsopslag fra de virksomheder, der er medlem af Dansk Industri, som søger praktikanter med speciale i e-commerce.
Som medlem af Dansk Industri kan du derfor også kontakte os på di@e-commerce.dk, hvis du søger en praktikant til din virksomhed. Så kan vi sørge for at sætte et stillingsopslag ind i netværksgruppen for de studerende.
Find netværksgruppen for studerende her: eCom Talent - Netværk & Muligheder | Grupper | LinkedIn
Læs også: Ansøgerstorm til ny e-commerce-uddannelse i Aarhus - DI (danskindustri.dk)
Fakta
Find hjælp til talentudvikling
På di.dk/ecommerce har DI lanceret et webunivers, der samler gode råd og indsigter omkring talentudvikling og organisationsudvikling med e-commerce.
eCom Club - B2B onlinesalg
Til denne eCom Club mødes vi hos Grundfos, der er langt i deres udvikling af B2B e-commerce. Grundfos vil dele erfaringerne med os omkring, hvordan de arbejder med data, udfordringer de har mødt og aha-oplevelser, de har fået.