Vi rådgiver dig

4. Fra ambition til handling

Når først de digitale ambitioner er formuleret, handler det om at se på, hvad det kræver for at lykkedes og komme i mål med ambitionerne.

Succes kræver en plan - derfor er det tid til, at se på hvilke forudsætninger, der skal til for at lykkedes, og hvilke ændringer det vil betyde i din forretning. Det grundlæggende spørgsmål er simpelt men dog utrolig vigtigt og måske også svært at svare på: Hvem gør hvad, hvornår og hvordan?

Når I skal lave jeres plan, anbefaler vi, at I først ser ind i, hvilke konsekvenser, som implementeringen af jeres digitale ambition vil have i jeres forretning. Og dernæst også hvilke krav og nødvendigheder, der er for at lykkedes med implementeringen. Hvilket ressourcebehov er der, og kompetencer er nødvendige? Er der behov for at informationsflowet i virksomheden ændres og er der nogle procedure, der skal tilpasses? 

Når den nødvendige indsigt er på plads, er det nemmere at lave en plan, der kan bringe jer i mål. Ved hjælp af nedenstående refleksionsspørgsmål får du og din virksomhed reflekteret over i hvilken grad jeres organisation er parathed til digitalisering, og dermed også hvilke tiltag, der skal gøres for at I lykkedes. 

   

Refleksionsspørgsmål

Vi anbefaler, at du stiller dig selv følgende spørgsmål for at få grundlæggende indsigt i din forretning. Indsigt som kan skabe fundemant for digitalisering, der skaber værdi i din forretning. 

1. Hvad skal der til for, at vi lykkedes med vores ambitioner?
Hvilke ressourcer er nødvendige for, at vi lykkedes med vores ambitioner, og har vi sikret, at de er til rådighed? Og hvordan er vores digitale ambitioner forankret i vores forretnings strategi?

2. Hvilke kompetencer er nødvendige?
Har vi de nødvendige kompetencer allerede eller skal de tilføres til organisationen? Er det nødvendigt at ansætte nye medarbejdere eller skal vi have hjælp udefra? 

3. Hvilken adfærd og mindset skal vi tilegne os?
Hvad vil digitaliseringen betyde for vores forretning, og den måde som vi arbejder på? Skal vi tilegne os nye arbejdsvaner, og hvordan gør vi det? 

For medlemmer

Mødeskabeloner og værktøjer

Det er ikke altid lige nemt, at komme i gang - det ved vi. Derfor finder du her en række dokumenter, som du kan printe og så er du klar til at komme i gang med første skridt i digitaliseringsrejsen: at se ind i din forretning.

Download dokumenter

Næste trin

Læs mere om, hvordan du kan gribe digitaliseringen an.

Gå til næste trin
Peter Larsen

Peter Larsen

Chef for Virksomhedsudvikling

Johan Stauner Bill

Johan Stauner Bill

Studentermedarbejder

Relateret indhold