Vi rådgiver dig

3. Skab digitale ambitioner

Med udgangspunkt i virksomhedens nuværende situation skal der skabes digitale ambitioner, der kan skabe værdi i din forretning.

Tid til prioritering og besltuninger - Når din virksomheds nuværende situation er blevet kortlagt, og du og dine kollegaer har fået inspiration til mulighederne med digitale teknologier, er det tid til at formulere de digitale ambitioner. At formulere digitale ambitioner er næste skridt i strategiarbejdet, og her hvor der skal svares på det centrale spørgsmål 'Hvordan kan vi skabe mere værdi?'. Det er nu, der skal prioriteres og træffes beslutninger. 

Vi anbefaler, at I griber fat i de konklusioner, som I er kommet frem til, da I så ind i jeres forretning. Der er potentialer både i de ting, I gør godt, og på de områder, hvor jeres forretning er udfordret. Det er vigtigt, at I prioriterer, således at I står tilbage med helst én ambition og maks tre. I kan naturligvis vende tilbage til andre områder, når først I har implementeret en løsning til det vigtigste område. 

Eksempel: 
Bruger i f.eks. for mange timer på administration, registrering osv., kan ambitionen være at frigøre ressourcer her vha. f.eks. administrative robotter. Det kan også være, at jeres kunder i højere og højere grad kommunikere via og gør brug af digitale kanaler. Matcher jeres salgskanaler og services også det - ellers kan digitalisering bringe jer tættere på kunderne og give en bedre service? 

   

Refleksionsspørgsmål

Som et led i at skabe digitale ambitioner, der kan skabe værdi for din forretning, anbefaler vi, at du stiller dig selv følgende spørgsmål.

1. Hvor vil vi gerne have vores virksomhed hen?
Hvordan kan vi handle på de udfordringer og de muligheder, som vores forretning står overfor? 

2. Hvordan kan vi skabe mere værdi for vores kunder?
Hvilke nye produkter og services kan vi opnå ved hjælp af digitalisering?

3. Hvad har vi brug for at optimere for at være konkurrencedygtige
Hvilke tiltag og forandringer i virksomheden er nødvendige for at vi kan styrke forretningens konkurrencedygtighed?

4. Hvordan kan vi nemmest og hurtigst skabe størst værdi og få mest for pengene?
På hvilken måde kan vi ved hjælp af digitalisering hurtigt se resultater, og gøre forretningen klar til endnu flere tiltag?

  

Gode råd fra andre virksomheder

Der er god hjælp at hente fra andre virksomheder, som allerede er i gang med deres digitalisering. Derfor finder du her historier og gode råd, som kan bruges til inspiration. 

Hør her Rasmus Blom, Senior Vice President hos FOSS, fortælle om deres digitale ambitioner og hans råd til andre virksomeder, der skal i gang med at skabe deres. 

VÆKST Visuals
For medlemmer

Mødeskabeloner og værktøjer

Det er ikke altid lige nemt, at komme i gang - det ved vi. Derfor finder du her en række dokumenter, som du kan printe og så er du klar til at komme i gang med næste skridt i digitaliseringsrejsen: at skabe digitale ambitioner.

Download dokumenter

Næste trin

Læs mere om, hvordan du kan gribe digitaliseringen an.

Gå til næste trin
Peter Larsen

Peter Larsen

Chef for Virksomhedsudvikling

Johan Stauner Bill

Johan Stauner Bill

Studentermedarbejder

Relateret indhold