AI automatiserer stikprøvekontrol og ensarter kvaliteten hos Danish Crown
Kunstig intelligens automatiserer manuelle processer og giver Danish Crown mere objektive og bedre kvalitetskontroller. Bliv klogere på, hvorfor Danish Crown har valgt at inkorporere AI i deres virksomhed, og hvordan de benytter kunstig intelligens til at automatisere manuelle processer i deres hverdag og til deres daglige produktion.
Ny teknologi, digitalisering og kunstig intelligens vil i fremtiden forandre mange brancher og skabe nye løsninger. Danish Crown har valgt at være ”first mover” på kunstig intelligens og dermed er denne teknologi et vigtigt element i deres IT-strategi. Kunstig intelligens giver virksomheden, Danish Crown, nye muligheder, som ikke eksister i dag. Danish Crown benytter bl.a. AI til at automatiserer manuelle operationer, der kontinuerligt kan give bedre og mere ensartede resultater.
”Kvalitetskontrol af vores produkter er en vigtig del af vores daglige arbejde, og hvad der i dag er en manuel proces kan ved hjælp af kunstig intelligens nu blive automatiseret. Det vil sige, at vores kvalitetskontrol typisk består af en menneskelig inspektion, der dermed også er subjektiv, og minimal da det typisk er stikprøver. Efter indførelse af AI vil vores kvalitetssikring blive mere objektiv og ensartet på alle produkter i en given proces” – siger Martin Jørgensen, Manager: Data og Innovation, Danish Crown.
Hvem er Danish Crown?
Danish Crown er en dansk fødevarekoncern ejet af 5.620 danske landmænd, som med dets produkter årligt er en del af 49 milliarder måltider til forbrugere i hele verden. Koncernen har cirka 26.600 medarbejdere ansat på tværs af 30 lande, som primært arbejder med slagtning og forædling af grise- og oksekød. Fødevarekoncernens omsætning i 2021 lå på 58 milliarder danske kroner.
Big data og predicted analytics
En bedre kvalitetskontrol er ikke den eneste fordel ved brugen af kunstig intelligens for Danish Crown. Kunstig intelligens muliggør også etablering af store mængder af data, til analyse formål. I fremtiden vil det også være kilder til big data for brug til statistik og identifikation af data mønstre og dermed ”prediction” i produktionsmiljøerne.
Vi bruger kunstig intelligens til at forudsige tendenser og mønstre dér, hvor den menneskelige hjerne ikke kan følge med længere. Den data, AI opsamler, benytter vi i den daglige produktion og samtidig opsamler vi de store datamængder til ’predicted analytics’ for at forudsige problemer før de sker. Martin Jørgensen, Manager: Data og Innovation, Danish Crown.
Fail fast princippet
Gennem innovations processer er der mange ubekendte faktorer, der skal afklares. Derfor benytter Danish Crown også ”fail fast” princippet, der skal sikre at AI projekterne afklarer de kritiske områder først, så projekter lukkes hurtig ned hvis teknologien ikke løser problemerne de er tiltænkt. I den forbindelse benytter Danish Crown sig også af sit netværk og tilegner sig derigennem erfaring fra andre, der havde prøvet selv at implementere kunstig intelligens.
Når man først begynder at arbejde med AI, er det vigtigt, at man starter med det kritiske og områder med størst risiko først. I den proces er det virkelig gavnligt at benytte sit netværk, blandt andet ens underleverandører, der måske har mere erfaring på området end en selv. Det kræver jo en omlægning at benytte AI, og dermed følger der også en masse praktisk med en sådan proces. Martin Jørgensen, Manager: Data og Innovation, Danish Crown