E-handel har ført til 40 pct. mere salg

Stålvirksomheden Dacapo valgte efter grundigt forarbejde at satse fuldblods på e-handel i 2013. Digitaliseringen af salget har givet mærkbare resultater for virksomheden. Læs her hvordan det lykkedes Dacapo at øge salget med 40 pct.

- I år sælger vi 25.000 tons rustfrit stål, og vi sælger for ca. 20 mio. kr. fittings. Det er en stigning på 40 pct. i forhold til 2012. Stigningen kan man direkte tilskrive digitalisering, og den produktivitetsforbedring som e-handel og webshoppen har gjort, lyder det fra Kristian Sylvest, administrerende direktør i Dacapo.

E-business og digitalisering gør dig mere produktiv Kristian Sylvest

Kunderne efterspørger e-handel

Beslutningen om at gå all-in på e-handel kom efter gentagende undersøgelser fra virksomheden, hvor Dacapo spurgte deres kunder om deres syn på e-handel. I en del år var interessen for e-handel ikke tilstede hos kunderne, da de ikke troede på, at e-handel ville fungere i branchen. I 2013 var synet på e-handel dog markant forandret hos kunderne:

- I slutningen af 2013 spurgte vi igen, og her var der rigtig mange – helt op til 90% - som kunne tænke sig at se priser, varer og måske også handle på nettet. Derfor greb vi bolden og skyndte os ud og fik lavet en e-handelsløsning, fortæller Jesper Christensen, CFO i Dacapo.

E-handel medfører flere muligheder

Løsningen med e-handel har stålvirksomheden bestemt ikke fortrudt. Ud over øget salg giver e-handlen også mulighed for at tilpasse visninger, så det rammer den enkelte kundes behov. Ligeledes giver e-handel langt bedre udviklingsmuligheder for virksomheden, da de kan integrere idéer fra kunderne direkte i webshoppen og på den måde give en bedre kundeoplevelse. Derfor er Dacapo meget tilfredse med deres beslutning om at digitalisere salget:

- E-business og digitalisering gør dig mere produktiv, konkluderer Kristian Sylvest.

Kort om Dacapo

Dacapo er en virksomhed, der er grundlagt i 2003. I dag er Dacapo en betydelig aktør på det europæiske marked for rustfrit stål, og de har omkring 100 medarbejdere i Tyskland, Holland, Norge, Sverige og Danmark.

Relateret indhold