IoT sikre din kælder mod oversvømmelse
I 2011 oplevede København et kæmpe skybrud, der satte hundredvis af kældre under vand, bl.a. hjemme hos Flemming Lind. Da han ikke kunne finde en løsning, som let og billigt kunne forebygge lignende situationer ved fremtidige skybrud, besluttede han sig for at bygge sin egen internetopkoblede højvandslukke. Det blev starten på Urban Water.
Flemming Lind, CEO i Urban Water, der har en baggrund som ingeniør, udviklede et intelligent højvandslukke, der kan forhindre vand fra kloakken i at trænge ind i huse under skybrud og oversvømmelser. Systemet i højvandslukket lukker automatisk i under en oversvømmelse og åbner automatisk op igen, når faren er ovre.
Dermed sikres det, at kloakvand ikke løber baglæns op gennem kælderafløb, når det regner kraftigt. Censorerne i højtvandlukket sikrer, at der automatisk bliver sendt en sms til husejeren om, at deres brønd er blevet lukket og ligeledes, når deres brønd er åben igen.
Man skal kunne forlade sit hus uden at skulle bekymre sig om, hvad man kommer tilbage til. Derfor er det vigtigt med et system, der er intelligent nok til selv at agere i tilfælde af voldsom regn, og som også informerer brugeren undervejs. Flemming Lind
Højvandslukke medfører store ressourcebesparelser
Hos Urban Water har man i udviklingen af højvandslukket haft fokus på at øge brugervenligheden og samtidig nedsætte omkostningerne for højvandslukket:
- Konkurrerende virksomheder kommer med en kloakmester og en minigraver, og så bruger de 2–3 dage på at grave hele forhaven op for at installere deres egne specialbrønde. Det bliver typisk et meget stort og dyrt projekt. Vi kommer med et produkt, der let kan nedsættes i den allerede eksisterende skelbrønd, og det tager alt i alt en halv time at installere. Det gør en kæmpe forskel og giver store ressourcebesparelser – både for os og for kunden, lyder det fra Flemming Lind.
Intelligent produkt med IoT
Det har fra start af været vigtigt for Urban Water at bruge IoT til at gøre deres produkt intelligent. Flemming Lind beskriver visionen som, at:
- Man skal kunne forlade sit hus uden at skulle bekymre sig om, hvad man kommer tilbage til. Derfor er det vigtigt med et system, der er intelligent nok til selv at agere i tilfælde af voldsom regn, og som også informerer brugeren undervejs.
For at sikre et optimalt design og et så effektivt produkt som muligt, har Urban Water indgået et samarbejde med rådgivningsvirksomhed Glaze, der er eksperter i IoT-løsninger. Ud over at give Urban Water sparring på forretningsudvikling, så har de også hjulpet med at designe og udvikle den IoT løsning der gør Urban Waters produkt unikt:
- Som startup har det været vigtigt for os at have Glaze som partner, da der sidder nogle ekstremt dygtige ingeniører, der har kunne hjælpe os med at skabe et produkt ud over det sædvanlige, afslutter Flemming Lind.
Kort om Urban Water
Urban Water startede op i 2011 og er siden nået rigtig langt. Med hjælp fra forskellige fonde, herunder bl.a. ECO-innovation, Grøn Omstillingsfond og MUDP 2014 er de kommet fra idéen om et intelligent højvandslukke, der nemt kan installeres i en skelbrønd, til et salgsklart produkt