Vi rådgiver dig

Forstå Cloud Computing

Tag din software med i skyen, og forbedre din virksomheds fleksibilitet og effektivitet med den næste generation af IT.

Foto: Getty Images

Hvad er Cloud Computing? 

Cloud Computing (også kendt som ’cloud’ eller ’skyen’) dækker over en række netbaserede løsninger. Hvor software førhen har været installeret på ens egne servere, dækker cloud over den næste generation af IT. Her kan virksomheder og forbrugere tilgå løsninger via internettet, og har i den forstand deres software i skyen. Når der tales om skyen at det naturligvis ikke en flyvende sky af data, systemer mv., men at bringe dine systemer, dokumenter mv. væk fra dine egne servere og til et servefællesskab, hvor fra de kan tilgås online. 

Eksempel på Cloud 

Eksemplerne på cloud-løsninger spænder bredt. Et eksempel på en cloud-løsning, der benyttes af mange virksomheder og organisationer, er muligheden for at tilgå sine dokumenter uanset, hvor man logger på fra. Denne løsning er kendt fra f.eks. OneDrive, og gør det muligt for medarbejdere hurtigt og effektivt at tilgå dokumenter, selvom de ikke har deres arbejdscomputer tilstede fysisk.  

Det er også muligt at flytte tungere systemer i forretningen til skyen, f.eks. et økonomisystem (ERP) eller salgssystem (CRM). Det kan også være lagerstyring eller ordrestyring.   

Cloud-løsninger kan inddeles i tre hovedkategorier: 

Software-as-a-Service (SaaS)

Software-as-a-Service (SaaS), hvor færdige applikationer kan tilgås via internettet og installation er software er ikke nødvendig. Det betyder, at du som bruger ikke skal tænke på opdateringer og vedligehold, og du kan nemt tilføje nye brugere.

Platform-as-a-Service (Paas)

Platform-as-a-Service (Paas), hvor cloudløsningen bruges som platform for at udvikle og drifte din virksomheds egne IT-løsninger. Denne løsning gør udvikling, test og udrulning af nye løsninger mere effektiv.

Infrastructure-as-a-Service (IaaS)

Infrastructure-as-a-Service (IaaS), hvor din virksomhed har ansvaret for håndtering og installation af software, men lejer sig ind på de fysiske servere. Det kan f.eks. bruges, hvis din virksomhed i kortere perioder har ekstrastort behov for datahåndtering og -behandling.

Fordelene ved Cloud 

  • Der er mange gode grunde til at gå fra klassisk IT til moderne, cloudbaserede løsninger. Cloud tillader mere fleksibilitet, hvor I som virksomhed får mulighed for at reagere hurtigere på ønsker og behov. 
  • Cloud tillader medarbejdere til at tilgår dokumenter og systemer, kun med en internetforbindelse. Det giver f.eks. bedre mulighed for hybridarbejde 
  • I undgår større investeringer i hardware, som det er nødvendigt med traditionelle IT-løsninger 
  • Nemmere vedligehold og opdatering af software, hvilket sparer timer for IT-afdelingen 
  • Nem op- og nedskalering, der matcher jeres behov. Mange cloud-løsninger købes som abonnement, og der kan derfor også være økonomiske fordele 
  • Lettere og mindre omkostningstung gendannelse af data, hvis uheldet er ude 

Er cloud noget for min forretning? 

Cloud er den næste generation af IT, og kan hjælpe med at skabe mere forretningsmobilitet og fleksibilitet i din forretning. Derudover kræver cloud-løsninger ikke samme opdatering og vedligeholdelse som det traditionelle IT, og der er derfor en økonomisk gulerod for at køre alt i skyen. Så det korte svar for de fleste virksomheder er ja.  

Er du mere nysgerrig på hvordan Cloud-løsninger kan bruges i netop din forretning, så tøv ikke med at kontakte os. 

Relateret indhold