Vi rådgiver dig

Forstå virksomhedsapps

Vi kender alle apps, og vi bruger alle sammen apps hver dag. Lige fra rejseplanlægning med Rejseplanen, til når du læser mails i Outlook eller lytter til musik i Spotify.

Apps er heller ikke fremmet i forretningen – vi kalder dem virksomhedsapps. Ligesom vi kender det udenfor forretningen, så kan apps hjælpe med struktur, informationsstyring, flow, kommunikation mv. 

Foto: Microsoft

Automatiseret og digitalt workflow 

Det er ikke altid lige til at finde eksisterende løsninger, programmer og systemer, der matcher netop din virksomhed. Derfor kan skræddersyede virksomhedsapps være vejen til effektivisering af manuelle arbejdsgange, skabe effektiv deling af information og sikre at procedure og arbejdsgange bliver fulgt.  

Forestil dig for eksempel en virksomhed, der laver eftersyn af bygninger. Med virksomhedens egen app i hånden bliver den tilsynsførende guidet så det er sikkert, at alle kontrolpunkter bliver efterset. Samtidig kan registrering af fejl og mangler meldes direkte ind i systemerne, og når tilsynet er slut, er en færdig digital rapport allerede klar til kunden.  

Eller hvad med at udstyre nye medarbejdere med en skræddersyet app, der kan introducere til virksomheden, blive guidet igennem nye arbejdsgang og booke møder med centrale kollegaer mv. 

Du kan selv lave din app 

Apps... du tænker måske, at det lyder dyrt, omfattende og kræver helt særlige eksperter til at udvikle dem. Men det har faktisk aldrig været nemmere at komme i gang med at lave apps; billigt, nemt og helt uden særlige kompetencer. 

Langt de fleste virksomheder har i dag allerede adgang til og benytter Microsoft Office 365-produkter. Men måske har du ikke opdaget, at du dermed også har adgang til Microsoft Power Apps.  

Med Microsoft Power Apps er det muligt at bygge apps ved hjælp af færdigbyggede skabeloner, træk-og-slip-funktioner og tilpasselige moduler. Du kan nemt lancere dine apps, tilpasse og skalere efter behov. 

Potentiale

Alle virksomheder er forskellige og har forskellige arbejdsgange. Og netop derfor kan virksomhedsapps og Microsoft Power Apps være relevante. Mulighederne ved  

  • Dokumentation: Med f.eks. billeder eller indtastning i faste digitale skabeloner kan dokumentationen i f.eks. produktionen styrkes og forenkles 
  • Timeregistrering: Lad dine medarbejdere registrerer deres timer direkte i jeres egen app, der integrerer med jeres ERP-system 
  • Kundebesøg og kontaktrapporter: Jeres salgsteam kan registrere kundebesøg via faste skabeloner, så salgsindsatsen styrkes 
  • Lagerstyring: Scan elementer ind og ud direkte igennem telefonen 

Er Power Apps noget for min forretning? 

Power Apps kan være et godt simpelt skridt på din virksomheds digitaliseringsrejse, men det kan også være for jer, der allerede er godt i gang og vil automatisere og digitaliserer endnu flere processer.  

Med Power Apps kan I frigive tid og ressourcer fordi procedurer og processer optimeres og effektiviseres, samtidig med at de faste skabeloner, integrationerne på tværs af systemer og sammenkædningen af data sikre korrekt dokumentation og konsistent i dataen. 

Johan Stauner Bill

Johan Stauner Bill

Studentermedarbejder

Relateret indhold