Vi rådgiver dig

Aluproff - Aluminiumsprodukter med udgangspunkt i en bæredygtig forretningsmodel

Den danske virksomhed Aluproff er Skandinaviens største leverandør af gardinstænger, gardinskinner og gardinudstyr og er verdensomspændende med kunder i over 50 lande. Virkomsheden har fokus på innovation, design og kvalitet og har nu udvidet produktionen med en ny bæredygtig produktlinje baseret på 75% genanvendt alluminiumsaffald.

Aluproff blev grundlagt i et kælderlokale i 1949 af Preben Stilling-Petersen under navnet Stila og har siden været en familieejet virksomhed, der i dag drives af Rasmus Stilling-Petersen og Thomas Trads Hansen. Siden opstarten har firmaet været i konstant udvikling, og salget i både ind- og udland er vokset støt, mens visionerne om innovation, godt håndværk og design med fokus på kvalitet, æstetik og kvalitet fortsat har været i fokus.

Meningsfuld vækst

I dag har virksomheden ydermere tilføjet visionen om ”meningsfuld vækst” til kernen af dens virksomhedsstrategi. ”Meningsfuld vækst” er Aluproffs måde at arbejde målrettet og struktureret med at reducere deres negative indvirkning på miljøet og samtidig forstærke deres positive bidrag til en bæredygtig udvikling.

Aluproff har en vision om at være førende udbyder af innovative og bæredygtige gardinløsninger og arbejder med afsæt i FN’s verdensmål og Den Tredobbelte Bundlinje. Siden 2021 har Aluproff ydermere været en del af FN’s Global Compact for ansvarlige virksomheder. De har dermed forpligtet sig til at følge FN’s principper indenfor områderne menneskerettigheder, arbejde, miljø og antikorruption.

75% genanvendt aluminiumsaffald

Virksomheden har iværksat flere initiativer i forbindelse med deres grønne forretningsstrategi, heriblandt igangsætningen af en bæredygtig produktlinje. I produktlinjen indgår blandt andet gardinskinner af genanvendt aluminium med rekordlavt CO2 aftryk.

I 2021 introducerede Aluproff  den nyeste version af deres hidtil mest populære gardinskinner, som i den nye udgave er produceret i Hydro CIRCAL 75R aluminium. Hydro CIRCAL, som produceres af aluminiumsselskabet Hydro, er et sortiment af aluminiumsprodukter, der er fremstillet af minimum 75 pct. genanvendt aluminiumsaffald fra husholdninger. Produktionsprocessen er ydermere udført med fuld sporbarhed, og produktet er certificeret af en uafhængig tredjepart. Med Hydro CIRCAL 75© garanteres der et CO2-fodaftryk på under 2,3 CO2e/kg aluminium, hvilket er 3,4 CO2e/kg mindre end gennemsnitet for primær aluminium produceret i Europa.

Udfordringer

I forbindelse med udviklingen og lanceringen af den nye bæredygtige produktlinje på det internationale marked, har Aluproff dog oplevet udfordringer med at identificere de slutkunder, som bedst matcher deres grønne produkter og brand. Derudover har det også været udfordrende at få input til, hvordan virksomheden bedst når ud til disse slutkunder, når først de er identificeret. 

I tæt samarbejde med deres kunder

For at imødegå udfordringen med at identificere og nå ud til de nye bæredygtighedsorienterede kunder, deltog Aluproff i det landsdækkende program Grøn Cirkulær Omstilling, hvor de blandt andet fik rådgivning fra DI’s internationale kontor i New York.

I dialog med DI’s rådgivere igangsatte Aluproff en tættere kontakt til deres kernekunder og tætte partnere. Gennem den  kontakt fik virksomheden øget viden omkring deres kunders kunder samt konkret input til deres go-to-market strategi. Forløbet skabte dermed en solid basis for fremtidige beslutninger og målrettet markedsføring til målgruppen. På baggrund heraf har Aluproff udarbejdet en business case, som kan understøtte deres fortsatte arbejde med at skabe meningsfuld vækst og bæredygtig udvikling i tæt samarbejde til deres kunder.

Relateret indhold