Vi rådgiver dig

Bang & Olufsen – Nyt modulært design af højtalere bryder gennem lydmuren

Bang & Olufsen gør op med ’brug og smid ud’ kulturen af elektronikprodukter med deres nye modulære produktdesign. Designet er skabt til lang levetid og betyder, at det er muligt at skille produkterne ad, så det kan betale sig at reparere og genanvende dem.

Den eksponentielle teknologiske udvikling, højere forbrugshastighed, konstant skiftende tendenser og forældelse af systemer resulterer i kortere produktlevetid. Dette skaber et enormt spild og overbelastning af jordens ressourcer. I 2019 var mængden af elektronisk affald 44,4 millioner tons på globalt plan, hvilket forventes at stige til 77,4 inden 2030.

Beosound Level – højtaleren der kan bruges igen og igen

Beosound Level er en trådløs Wi-Fi højtaler, som er designet til lang levetid og baseret på modulære designprincipper. Højtalerens komponenter er sammensat af standardiserede skruer, så servicepartnere nemt kan få adgang til de dele, der skal repareres eller udskiftes. Det modulære design og højtalerens høje kvalitet betyder, at forbrugsevnen ikke forringes over tid.

Derudover er Beosound Level højtaleren det første produkt, der er blevet produceret med Bang & Olufsens innovative og udskiftelige streamingmodul (System-on-a-Module). Dette betyder, at højtalerens hardware er designet, så den kun bruger 50 pct af sin softwarekapacitet, når den tages i brug. Den resterende kapacitet gør, at højtaleren bliver fleksibel, så den kan tilpasses potentielle fremtidige ændringer i teknologistandarder for connectivity og streamingtjenester. Hvis højtaleren brugte sin fulde softwarekapacitet fra start, ville der være en risiko for, at dens motorkraft (hardware) ikke kunne følge med kravene til fremtidige opdateringer i teknologilandskabet. Når højtaleren når sin fulde softwarekapacitet mange år fra nu, kan produktets hardware blive opgraderet, hvilket er muliggjort af højtalerens modulære design. Se det er smart!

Hardware og software

- Hardware er en betegnelse for de fysiske enheder og dele, et produkt består af.
- Software er en betegnelse for et produkts programmer og systemer.
- Hardware og software er gensidigt afhængige af hinanden.

Når Beosound Level højtaleren når sit end-of-usefil-life-punkt, understøtter designet en ressourceeffektiv proces. Højtalerens nemme adskillelse betyder, at det rent faktisk kan betale sig at genanvende og genbruge de forskellige komponenter i stedet for at smide hele højtaleren ud. Samtidig er Beosound Level højtaleren verdens første forbrugerelektronik, der er blevet Cradle to Cradle certificeret efter den nye version 4.0 på Bronze-niveau. Certificeringen viser, at højtaleren demonstrerer et langtidsholdbart elektronisk produkt, der understøtter den cirkulære økonomi.

En cradle to cradle certificering viser at:

- Virksomheder kan dokumentere, at de arbejder seriøst med cirkulær økonomi og genanvendelse.
- Virksomheder har styr på kemien i deres produkter og udfaser stoffer, der er skadelige for mennesker og natur.
- Virksomheder arbejder aktivt for at mindske deres klimaaftryk ved bl.a. at gå over til vedvarende energi.

Gamle pladespillere med nye vinyler

I oktober 2020 relancerede Bang & Olufsen pladespilleren Beogram 4000c Recreated Limited Edition, som er det første produkt i det nye Recreated Classics-program. Pladespillerserien består af 95 gamle og originale eksemplarer af Bang & Olufsens ikoniske pladespiller. Disse er blevet repareret og opdateret, så de kan bruges i et moderne, elektronisk setup. Pladespillerserien er designet tilbage i 1972 af Jacob Jensen. I den opdaterede version har Bang & Olufsen forsøgt at bevare pladespillerens originale udseende for at fejre, at værdier som høj kvalitet og godt design aldrig går af mode.

Med den store interesse, der har været for de reparerede pladespillere, har Bang & Olufsen udvidet projektet, så alle, der ejer en vintage-pladespiller fra Beogram 4000-serien, kan få dem repareret og opdateret. Beogram 4000c Recreated Limited Edition pladespillerne er en del af Bang & Olufsens nye Recreated Classics-program. Programmet har til formål at reparere og genskabe flere af virksomhedens mest ikoniske produkter for at bevare deres værdi. Det nye program er en del af virksomhedens bestræbelser på at udforske 'Design for Longevity'. Gennem ’re-creation’ af klassiske produkter forsøger Bang & Olufsen at vise, hvordan man forlænger levetiden og relevansen af både nye og ældre produkter.

Kontakt og yderligere informationn

Kontaktperson fra Bang & Olufsen: Mads Kogsgaard Hansen, Senior Global Product Manager for Classics & Product Circularity

Beosound Level højtaleren Beogram 4000c Recreated Limited Edition pladespilleren
Kristine Rald Johnsen
Skrevet af:

Kristine Rald Johnsen

Relateret indhold