Vi rådgiver dig

Solar Danmark: Deleøkonomisk alternativ til køb af værktøjer og materiel

Solars udlejningsløsning giver deres kunder et attraktivt alternativ til køb af værktøjer og materiel inden for el, vvs, industri, ventilation og energiløsninger. Med i løsningen er alt fra transport til forsikring i lejeperioden.

Solar Danmark er en sourcing- og servicevirksomhed inden for el, vvs, industri, ventilation samt klima- og energiløsninger. Som supplement til deres salg af værktøj og materiel har Solar valgt også at satse på en udlejningsløsning, hvor virksomheder kan leje store dele af det værktøj, de tidligere blev nødt til at købe. Det vil både være ressourcebesparende for virksomhederne og miljøet, da den deleøkonomiske udlejningsløsning mindsker behovet for ny produktion af værktøj og sikrer bedre udnyttelse af de produkter, der kommer i spil.

I dag udbyder Solar mere end 3.000 udlejningsvarer og øger fortsat deres fokus på denne del af deres forretning. Solar Udlejning er særligt specialiseret i materiel til el og VVS og til mindre entreprenører. Udlejningssortimentet stilles til rådighed af en lang række forskellige producenter og materialeejere, der modtager betaling for at være en del af Solars materialedatabase.

Ressourcebesparende løsning for både virksomheder og miljø

Ideen bag udlejningsløsningen er, at det er helt centralt for professionelle håndværkere at have det rette værktøj, både når det kommer til kvalitet og sikkerhed. Dog betyder netop behovet for at have det rette værktøj, at meget af det kun sjældent bruges, hvorfor store mængder værktøj forældes ude ved virksomhederne uden at blive brugt. Det er spild af den energi og de råstoffer, der følger med at producere mere værktøj, end der samlet er behov for. Solars udlejningsløsning er dermed en måde, hvorpå virksomheder kan deles om værktøj og materiel, så hvert produceret stykke værktøj udnyttes bedst muligt.

Deleøkonomisk alternativ til køb

Der har generelt været stigende produktionsomkostninger på værktøj og materiel, hvilket har givet virksomheder et stærkt økonomisk incitament til at holde deres omkostninger nede. Her spiller lejeløsninger en central rolle, da dette netop giver virksomhederne mulighed for at leje dyrere og specialiserede produkter, som de ikke skal bruge på daglig basis.

Leje af værktøj og udstyr kan især være en omkostnings- og ressourceeffektiv løsning for dem, der har brug for et værktøj i en kort periode eller som supplement i travle perioder. Det er Solars erfaring, at større virksomheder oftest bruger udlejningsløsningen til at leje mere af deres eksisterende sortiment i spidsperioder, mens små og mellemstore virksomheder ofte supplerer deres eksisterende sortiment, da det oftest ikke kan betale sig at købe specialiserede maskiner, der kun bruges meget sjældent.

Praktisk og komplet løsning for deres kunder

Udover at være et økonomisk attraktivt alternativ for virksomhederne sørger Solar også for, at det bliver en praktisk og let tilgængelig løsning. Solar står for transport, og at alle varer er dækket af en forsikring under hele lejeperioden. Virksomheden bestiller blot det ønskede udstyr på udlejningswebshoppen, hvorefter udstyret typisk kan leveres inden for en time. Når virksomheden er færdig med udstyret, afmeldes det igen i webshoppen, hvorefter Solar kommer og henter det.

Med Solars deleøkonomiske løsning slipper virksomhederne samtidig for selv at stå for service og vedligeholdelse af deres udstyr, og de kan altid være sikre på, at det udstyr, de benytter, er kalibreret og gyldigt certificeret. Derudover gør virksomhedernes leje af udstyret det muligt for dem at synliggøre omkostningerne til udstyr over for virksomhedens kunder, hvorved det lettere kan prissættes og viderefaktureres til kunden.

Solars udlejningsservice gør dermed leje frem for eje både økonomisk og miljømæssigt mere holdbart for virksomheden.

Relateret indhold