FOSS A/S – Fra distributør til eget salg i Brasilien

Med et datterselskab med adresse på DI’s kontor i Sao Paulo, kunne FOSS med det samme ansætte egne medarbejdere og påbegynde salg- og marketing i Brasilien.

Udfordringen: Etablering af selskab i Brasilien

I 2008 kunne FOSS' ledelse se, at potentialet i Brasilien var under kraftig positiv udvikling. Man besluttede derfor at etablere eget salgsselskab i Brasilien i stedet for at betjene markedet via en distributør som hidtil. Imidlertid ønskede FOSS ikke, at det omfattende brasilianske bureaukrati i forbindelse med selskabsetableringen ødelagde deres momentum. Også dengang tog det som oftest minimum 15 måneder at opnå de krævede importlicenser, der muliggør, at udenlandske datterselskaber kan importere og levere sine produkter til brasilianske kunder.

Løsningen: Opstart på DI's kontor i Sao Paulo

DI's internationale virksomhedsrådgivere forelagde FOSS' ledelse en løsning, hvorved der blev etableret et datterselskab med adresse på DI’s kontor i Sao Paulo, således at FOSS med det samme kunne ansætte egne medarbejdere og meget hurtigt påbegynde sine egne salgs- og marketingaktiviteter i landet, inden man fandt egne lokaler. DI assisterede samtidig FOSS med at søge om egen importlicens, der satte FOSS i stand til selv at levere til deres brasilianske kunder – både produkter og reservedele. Endvidere tilbød DI at håndtere den omfattende administration, der kendetegner driften af datterselskaber i Brasilien.

Resultatet: FOSS fik sin egen importlicens

Med DI's hjælp færdiggjorde FOSS sin virksomhedsregistrering på mindre end seks måneder og kunne dermed igangsætte de planlagte salgs- og marketingaktiviteter væsentligt hurtigere end forventet. Og DI sikrede, at FOSS fik sin importlicens inden for 12 måneder, så virksomheden kunne levere til sine kunder – også hurtigere end forventet. DI's kontor i Sao Paulo håndterede i det første år al administration af FOSS' datterselskab, så FOSS' ansatte kunne koncentrere sig om kunderne og spare omkostninger til administrativt personale i opstartsfasen.

Med et datterselskab med adresse på DI’s kontor i Sao Paulo, kunne FOSS med det samme ansætte egne medarbejdere og påbegynde salg- og marketing i Brasilien.

Om Foss A/S

FOSS udvikler og producerer analyseinstrumenter til kunder inden for blandt andet agro- og fødevareindustrien samt den kemiske og farmaceutiske industri. Virksomheden har produktion i fire lande og salgs- og servicedatterselskaber i 25 lande.

Via 70 internationale distributører stammer 98 procent af omsætningen fra udlandet, og udgjorde i 2011 ca. 1,6 mia. kr

Læs mere om FOSS A/S på virksomhedens hjemmeside.

Det hjalp DI med:

  • Kendskab til det brasilianske marked.
  • Indsigt i brasiliansk virksomhedslovgivning.
  • Kontakt til brasilianske myndigheder.
  • Varetagelse af administrative opgaver i datterselskabet.
Jeppe Falck

Jeppe Falck

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3944
  • Mobil +45 3016 6505
  • E-mail jefa@di.dk

Relateret indhold