Jensen Group - Salg, service og produktion i Kina

Med hjælp fra DI's kontor i Kina og "Own Man In China"-konceptet fik Jensen Group oparbejdet en solid position på det kinesiske marked.

Udfordringen: Opstart på det kinesiske marked

Etablering på det kinesiske marked kan være en tidskrævende og dyr proces. Da Jensen Group i første omgang gerne ville afprøve deres potentiale på markedet uden at investere store summer og ressourcer i at etablere eget selskab, passede løsningen Own Man In China (OMIC) ideelt til deres behov. Opstart på det kinesiske marked kan være  bureaukratisk, og etablering af egen virksomhed i Kina kræver forretningslicens – en tidskrævende og meget dyr proces.   

Løsningen: Own Man in China

I 2004 rekrutterede Jensen Group derfor deres første OMIC til at udvikle forretningen. Allerede året efter gik det så godt, at Jensen Group besluttede sig for at udvide staben med endnu en mand. Og fra 2004 til 2010 ansatte virksomheden én OMIC per år – alle gange foregik rekrutteringen og udvælgelsen i tæt samarbejde med DI’s kontor i Kina.

Jensen Group benyttede sig ligeledes af DI’s services som regnskab, administration, sekretærassistance og HR-rapporteringer om OMIC-personalets trivsel og fremskridt.

Resultatet: Jensen Group opnåede en solid position

I 2010 havde Jensen Group fået oparbejdet så solid en position på det kinesiske marked, at de besluttede sig for at ansøge om egen forretningslicens. Jensen Group beholder dog deres plads på DI’s Kinakontor. Ved at ændre aftalen med DI’s Kinakontor til kun at omfatte leje af lokale og diverse andre administrative ydelser kan Jensen Group fortsat bruge alle deres ressourcer på at udbygge forretningen.

I 2011 var tiden moden til at åbne egen produktion. Fabrikken er placeret i industrizonen Xuzhou, hvor DI ligeledes har et kontor. General Manager for Kina, Kaj Evald Pedersen, siger om etablering af fabrikken i Xuzhou:

- Det er aldrig uden problemer at etablere en fabrik og starte en produktion op i Kina. Vi føler dog, at vi med det nuværende set-up i Xuzhou har skabt et godt udgangspunkt for at levere vores produkter til det kinesiske marked. Byen har et stort potentiale.

Vi har siden 2004 samarbejdet med DI’s kontor i Kina omkring opbygningen af det kinesiske marked. Deres Own Man In China-koncept har været en væsentlig årsag til, at vi har kunnet fokusere på forretningsudvikling og opbygge vores stærke position på markedet. Kaj Andersen, Regional Manager Asia For Jensen Group
Foto: Jensen

Om  jensen

Jensen Group med hovedsæde på Bornholm er en verdensledende producent af vaskeriudstyr til industrielt brug.

Læs mere om Jensen på virksomhedens hjemmeside.

Det hjalp DI med:

  • Kendskab til det kinesiske marked.
  • Indsigt i kinesisk virksomhedslovgivning.
  • Kontakt til kinesiske myndigheder.
  • Own Man In in China
Glen Mikkelsen

Glen Mikkelsen

General Manager, China

  • Direkte +45 3377 3972
  • Mobil +86 139 1778 4076
  • E-mail glmi@di.dk

Relateret indhold