Kjaer Group A/S – Styrkelse af forhandlernetværk i Uganda

DI assisterede Kjaer Group med at etablere et datterselskab i Uganda.

Udfordringen: Kjaer Group havde et ønske om at styrke sin position

I 1995 underskrev Kjaer Group en eksklusiv franchiseaftale til at sælge Nissan køretøjer i Uganda via et joint venture selskab med en lokal partner. I 1999 overtog Kjaer Group det fulde ejerskab af det ugandiske selskab, og i 2002 ønskede virksomheden at styrke sin markedsledende position ved at udvide og styrke sit netværk af forhandlere i Uganda for blandt andet at kunne servicere kunder uden for Kampala, samt styrke de salgsstyrken og organisationen i Uganda. Men sammen med de vigtigste forhandlere i Uganda havde Kjaer Group behov en konsistent strategi og et godt grundlag for at beslutte, hvorvidt strategien og de relaterede aktiviteter skulle gennemføres. 

Løsningen: DI tog initiativ

DI blev involveret, og tog initiativ til en arbejdsgruppe med repræsentanter fra både Kjaer Group og de ugandiske forhandlere, som sammen udarbejdede en forretningsplan og ny strategi. Heri indgik en analyse af markedet i Uganda for både biler og motorcykler samt for reservedele. Forretningsplanen indeholdt også en strategi for en mulig franchise-model, og anviste via en træningsplan løsningsforslag på de områder, hvor der var behov for udvikling af aktiviteter i Uganda for at sikre forhandlerne den fornødne støtte. Endelig indeholdt forretningsplanen en analyse af de finansielle implikationer af projektet.

Resultatet: Hjælp på vejen fra Danida

DI hjalp Kjaer Group med at skaffe finansiering via Danida til at gennemføre analyseprocessen, der lå til grund for beslutningen om at etablere datterselskab i Uganda. Danida bidrog også til at medfinansiere overførsel af viden og know-how fra Kjær Group i Danmark til de ugandiske partnere. I dag er selskabet Motorcare Uganda den officielle distributør af Nissan køretøjer og Suzuki motorcykler, og fra 1. maj 2012 er selskabet endvidere eksklusiv distributør af BMW i Uganda. Sammen med sine ugandiske forhandlere har Motorcare Uganda et af landets bedste serviceværksteder, som inkluderer det mest moderne udstyr på området.

Kjaer Group etablerede først et datterselskab i Uganda, fik hernæst en forretningsstrategi på plads med input fra lokale forhandlere, hvilket resulterede i selskabet Motorcare Uganda.

Foto: Kjaer Group A/S

Om kjaer group

Kjaer Group A/S er en dansk virksomhed, der blev etableret i 1962. Virksomheden specialiserer sig i import, distribution og servicering af køretøjer i mere end 70 lande - primært i Afrika, hvor også hovedparten af de 300 ansatte arbejder. Kunderne omfatter blandt andre donorer og NGO’er, som opererer i de lande, hvor Kjaer Group er repræsenteret.

Læs mere om Kjaer Group på virksomhedens hjemmeside

Det hjalp DI med:

  • Initiativ til arbejdsgruppe.
  • Udarbejdelse af forretningsplan og strategi. 
  • Markedsanalyse. 
Jeppe Falck

Jeppe Falck

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3944
  • Mobil +45 3016 6505
  • E-mail jefa@di.dk

Relateret indhold