Royal Unibrew – Etablering af licensproduktion i Tanzania

Sammen med Royal Unibrew og Serengeti Breweries udarbejdede DI en forretningsplan for introduktion af Vitamalt i Tanzania.

Udfordringen: Introduktion af Vitamalt i Østafrika

Royal Unibrew var førende inden for alkoholfri maltøl i en række lande i Caribien og Vestafrika, hvor maltdrikke er populære. Derfor besluttede Royal Unibrew også at introducere produktet i Østafrika, der imidlertid har en langt mindre tradition for maltdrikke. Virksomheden havde selv identificeret en mulig licenspartner i Tanzania – Serengeti Breweries Ltd. -  men havde brug for et beslutningsgrundlag og en forretningsplan til at sikre en succesfuld introduktion af deres maltdrik 'Vitamalt'.

Løsningen: Markedsanalyse og strategi

Sammen med Royal Unibrew og Serengeti Breweries udarbejdede DI en forretningsplan for introduktion af Vitamalt i Tanzania. Forretningsplanen indeholdt en markedsanalyse og strategi samt en finansiel analyse af samarbejdet og en vurdering af projektrisici. Desuden skabte DI kontakt til Danida, der ydede støtte til dansk-tanzanianske projekter i landet. 

Resultatet: Etablering af licensproduktion af Vitamalt

Sammen med Serengeti Breweries etablerede Royal Unibrew en licensproduktion af Vitamalt i Dar Es Salaam og lancerede Vitamalt på det tanzanianske marked i 2005. Med DI's assistance opnåede partnerne støtte på 1,3 mio. kr. til træning af Serengeti Breweries' medarbejdere, som stod for produktion og marketing, og Vitamalt opnåede hurtigt vigtige markedsandele i landet.

I 2008 assisterede DI partnerne med at at søge støtte til opstart af endnu en licensproduktion på Serengeti Breweries' nye bryggeri i Mwanza i Tanzania. DI udarbejdede en træningsplan, som sikrede støtte på yderligere 1,3 mio. kr. til træning af lokale medarbejdere på bryggeriet.

Siden har DI også hjulpet Royal Unibrew med lignende projekter i Sydafrika og Mozambique.

Samarbejdet med DI i Afrika har været meget værdifuldt. Vores viden fra en lang årrække på kontinentet kombineret med DI's erfaring med forretningsudvikling i det østlige og sydlige Afrika, gav os et optimalt beslutningsgrundlag og effektiv implementeringsplan. Export Director, Chresten Christensen, Royal Unibrew

Sammen med Royal Unibrew og Serengeti Breweries udarbejdede DI en forretningsplan for introduktion af Vitamalt i Tanzania. Forretningsplanen indeholdt en markedsanalyse og strategi samt en finansiel analyse af samarbejdet og en vurdering af projektrisici.

Om Royal Unibrew

Royal Unibrew er Danmarks næststørste bryggeri, og producerer øl, malt- og læskedrikke. Det er en global virksomhed, som i 2011 omsatte for 3,4 mia. kr. og havde 2.200 ansatte.

Læs mere om Royal Unibrew på virksomhedens hjemmeside

Det hjalp DI med:

  • Udarbejdelse af forretningsplan. 
  • Markedsanalyse og strategi.
  • Finansiel analyse.
  • Vurdering af projektricisi.
Jeppe Falck

Jeppe Falck

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3944
  • Mobil +45 3016 6505
  • E-mail jefa@di.dk

Relateret indhold