20.12.19 Vi rådgiver dig Nyheder

Ny brochure: Et godt arbejdsmiljø skaber god forretning i Danmark og Mellemøsten

Med dansk ekspertise og virksomhedseksempler fra Mellemøsten udgiver Dansk Industri en kort introduktion og guide til virksomhedsledere, som vil forbedre arbejdsmiljøet i deres virksomhed. ”Brochuren kan være det første skridt for de virksomheder, som gerne vil forbedre deres forretning igennem et bedre og mere sikkert arbejdsmiljø”, siger Bjarne Palstrøm fra DI om den nye brochure.

Publikationer

Læs brochuren her

Health and safety for people and profit

Dansk Industri har sammen med erhvervsorganisationer i Jordan (Amman Chamber of Industry, ACI) og Egypten (Federation of Egyptian Industries, FEI ECO) udarbejdet en introduktion til, hvordan virksomhedsledere igennem dialog og medarbejderinddragelse kan forbedre arbejdsmiljøet og dermed sikkerheden, produktiviteten, effektiviteten og ikke mindst medarbejderloyalitet.  

Brochuren er resultatet af DI og søsterorganisationernes arbejde igennem Dansk-Arabisk Partnerskabs Program (DAPP) for at få bedre og mere sikre arbejdsmiljøer. I Egypten har FEI ECO med støtte fra DI arbejdet med 30 virksomheder igennem træningsforløb, sparring og virksomhedsbesøg for at forbedre arbejdsmiljøet igennem social dialog på virksomhedsniveau.

”Vi vil gerne styrke den sociale dialog mellem ledelse og medarbejdere i vores virksomhed. Dermed kan vi sikre os, at vores medarbejdere føler medejerskab for virksomheden og vil være med til at gøre vores virksomhed endnu mere produktiv,” forklarer direktør Hany Elnabarawy fra den egyptiske produktionsvirksomhed Arab Mechanical Engineers. 

Social dialog er en velkendt tilgang til dialog på det danske arbejdsmarked. I Egypten er det mindre almindeligt med struktureret dialog mellem arbejdsgivere og medarbejdere. Derfor har medarbejdere og ledelse ved Arab Mechanical Engineers deltaget i et konsulentforløb af DI’s søsterorganisation FEI ECO om social dialog og arbejdsmiljø. Nu er der medarbejderinddragelse, tavlemøder og direkte kommunikation mellem medarbejdere og ledelse. ”Et sikkert arbejdsmiljø gør vores virksomhed til en attraktiv arbejdsplads. Ved at forbedre arbejdsmiljøet ser vi bedre effektivitet, større profit og nemmere fastholdelse af medarbejdere”, uddyber Hany Elnabarawy omkring fordelene ved de nye initiativer.

Brochuren fremhæver dermed nogle gode og simple eksempler fra regionen. Undersøgelser viser nemlig, at et godt arbejdsmiljø er en god forretning, uanset om det er i Danmark, Jordan eller Egypten

Hvad er social dialog?

Social dialog kan foregå på forskellige niveauer. Typisk henviser social dialog til de forhandlinger/konsultationer, som foregår mellem arbejdsmarkedsparter og regeringen. Det kaldes også trepartsforhandlinger.

Social dialog kan også implementeres på virksomhedsniveau, altså mellem arbejdsgivere og medarbejdere. Så refereres det til topartsforhandlinger eller social dialog på virksomhedsniveau.

Om DAPP

Dansk Industri samarbejder med fagbevægelsen og søsterorganisationer i Mellemøsten og Nordafrika under Udenrigsministeriets Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP). DI arbejder med kapacitetsopbygning og vidensdeling blandt erhvervsorganisationer i regionen og er dermed med til at skabe vækst og beskæftigelse. Du kan læse mere om DAPP på www.dapp.dk.

Bjarne Palstrøm

Bjarne Palstrøm

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3033
  • Mobil +45 4064 8916
  • E-mail bp@di.dk