25.10.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Digitalt eksportfremstød – Stort potentiale for danske vandvirksomheder i USA

Danmark er et af de førende lande i verden indenfor bæredygtige vandløsninger. Det er løsninger der efterspørges ude i verden – ikke mindst i USA, og med Joe Biden administrationens nylige lovforslag åbnes dørene for øget eksport til USA. For at understøtte eksporten arrangerer DI USA et digitalt eksportfremstød i slutningen af februar 2022 til det nordøstlige USA, hvor danske vandvirksomheder kan komme i direkte kontakt med lokale amerikanske aktører og forsyningsselskaber i henholdsvis New York, Boston og New Jersey.

Politisk fokus skaber momentum for eksport af danske vandløsninger i USA

Det amerikanske marked udgjorde i 2019 Danmarks fjerde største eksportmarked indenfor vandteknologi – og med Biden administrationens nylige lovforslag forventes det at skabe øget potentiale for eksporten af danske vandløsninger til USA. Med Bidens tiltrædelse forventes det, at den kommunale og statslige investering i vandsektoren inden 2027 når $72.2 mia. om året. Ydermere har Biden administrationen for nyligt præsenteret et nyt lovforslag om at investere $111 mia. i vandsektoren med fokus på at gøre rent drikkevand tilgængeligt for alle amerikanere. Det politiske fokus giver fornyet momentum for eksporten, da det medfører investeringer, som skaber attraktive eksportmuligheder for danske virksomheder inden for vandsektoren.

Synligheden af danske vandløsninger er essentiel

Danske vandvirksomheder er blandt verdens førende indenfor teknologier og løsninger til beskyttelse af grundvand, sikring af rent drikkevand, minimering af vandspild, udnyttelse af ressourcer i og rensning af spildevand, hvilket alle er løsninger, som det amerikanske marked hungrer efter.

Gennem et digitalt eksportfremstød opnår danske deltagende vandvirksomheder adgang til relevante lokale beslutningstagere fra både offentlige institutioner, forsyningsselskaber, virksomheder og andre aktører i henholdsvis New York, Boston og New Jersey. Det digitale eksportfremstød er en metode til at få en øget forståelse for markedspotentialet i det nordøstlige USA, få direkte interaktion med beslutningstagere og øget synlighed overfor relevante stakeholdere.

Læs mere om det digitale eksportfremstød og tilmeld dig her

Eksportfremstød som markedsåbner

Flere danske vandvirksomheder har allerede spottet eksportpotentialet i USA, men med de nyligt udmeldte offentlige investeringer forekommer der et stadigt uforløst potentiale. Det digitale eksportfremstød er derfor en oplagt mulighed for både allerede etablerede og ikke-etablerede danske vandvirksomheder i det nordøstlige USA for at lære mere om det hastigt voksende marked og have direkte interaktion med beslutningstagere.

DI USA arrangerer desuden med jævne mellemrum eksportfremstød og delegationer til det amerikanske marked, hvor DI USA bistår virksomhederne med et solidt funderet netværk og faglig indsigt, som kan bidrage til at skabe en større indsigt i markedet og direkte interaktion med økosystemet og beslutningstagere.

Læs mere om, hvordan DI USA hjælper danske virksomheder med rådgivning, markedsindsigt og meget mere her.

Tilmeld

Digitalt eksportfremstød i det nordøstlige USA

Der afholdes et digitalt eksportfremstød d. 28. februar – 3. marts, 2022. Eksportfremstødet har til formål at fremme danske løsninger inden for vandforsyning og spildevand i det nordøstlige USA.

Eksportfremstødet tager form af tre rundbordsmøder med relevante lokale amerikanske aktører fra henholdsvis Boston, New York og New Jersey.

Deltagende virksomheder har mulighed for at præsentere sine løsninger og indgå i direkte dialog med de deltagende beslutningstagere. Samtidig vil det virtuelle eksportfremstød også indeholde et eksportkatalog med en målrettet markedsføring af de deltagende danske virksomheder overfor de amerikanske aktører, med henblik på fremtidige B2B møder og samarbejde.

Læs mere om programmet og tilmelding (senest d. 7. januar 2022).

Fakta

Eksport af danske vandløsninger

Miljøministeriets seneste opgørelse viser, at eksporten af dansk vandteknologi til USA er steg med syv procent i 2019. Det gør i dag USA til Danmarks fjerde største vandmarked med en eksportindtægt på 1.225 mio. kr. Læs mere om opgørelsen her.

Stort potentiale for eksport af vandløsninger

I foråret 2021 udgav præsident Biden en ambitiøs infrastrukturplan, "American Jobs Plan", der omfattede en hidtil uset og historisk investering på $111 mia. i vandinfrastruktur. Med investeringen skaber det fornyet momentum for eksport af danske løsninger og politisk fokus på at løse problemerne omkring forældet infrastruktur og teknologi. Læs mere om infrastrukturplanen her

Mads Engel Pedersen
Skrevet af:

Mads Engel Pedersen

Pernille Nørgaard Boris

Pernille Nørgaard Boris

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3040
  • Mobil +45 5213 2334
  • E-mail penb@di.dk

Relateret indhold