AarhusKarlshamn – Salg til fødevareindustrien i Kina

Markedet har taget godt imod AAK, der har oplevet hastig vækst i Kina.

Udfordringen: Opstart i Kina 

Målet for AAK i Kina er hurtigt at skabe en stor forretning med salg på op mod 500 mio. kr., samt opstart af egen produktion. Hos AAK er man ambitiøse, og målsætningen for at starte op i Kina var, at man kunne forretningsudvikle fra dag ét. Udfordringen for AAK var, at forretningslicenser i Kina tager mange måneder at få fra myndighedernes side. 

Løsningen: Registrering efter bogen

Derfor startede AAK på DI’s kontor i Shanghai i marts 2011, hvor de kunne operere ud fra DI’s forretningslicens. Sideløbende satte AAK gang i den langvarige proces med at indhente en kinesisk forretningslicens. Denne løsning gjorde, at AAK i de seks måneder, det tog at få forretningslicenserne på plads, kunne opbygge sin fremtidige organisation, så man var klar til at tage springet til egne lokaler i oktober 2011.

AAK var fra starten stærkt besat med lokale kompetencer på salgssiden, men kunne overlade alle administrative udfordringer og regnskabsførelse til DI’s kontor i Kina. Derved kunne AAK starte deres aktiviteter hurtigt og gnidningsfrit i Kina.

- For os har det været et perfekt forløb at kunne købe os til den service hos DI. Registreringen af vores virksomhed er gået helt efter bogen, udtaler Torben Friis Lange.

Resultatet: Outsourced administration

Markedet har taget godt imod AAK, der har oplevet hastig vækst i Kina, og i dag sidder de i egne lokaler, der matcher deres vækstambitioner. AAK har dog valgt at lade DI stå for administration og regnskabsførelse:

-Selv om vi nu har eget kontor i Shanghai med en snes ansatte, har vi valgt fortsat at lade DI tage sig af de administrative opgaver. For dermed kan vi helt og holdent fokusere på salgs- og udviklingsarbejdet, siger Torben Friis Lange.

Vi er nødt til at være der, hvor både de kinesiske og de multinationale fødevaregiganter er, for det er dem, der først og fremmest aftager vores produkter. Når de rykker til Kina, rykker vi med, og samarbejdet med DI’s kontor i Kina har givet os en super start med meget høj grad af fleksibilitet og tryghed. TORBEN FRIIS LANGE, VICEPRÆSIDENT I AAK

AAK har i dag egne lokaler, og lader DI stå for administration og regnskabsførelse.

Foto: AAK

Om Aarhuskarlshamn

AarhusKarlshamn, også kaldet AAK, er en verdensledende dansk-svensk producent af forædlede vegetabilske olier og fedtstoffer til fødevareindustrien. Virksomheden har i dag 2.600 medarbejdere – hvoraf de ca 400 arbejder i Aarhus

Læs mere om AarhusKarlshamn på virksomhedens hjemmeside

Det hjalp DI med:

  • Kendskab til det kinsesiske marked.
  • Indsigt i kinesisk virksomhedslovgivning.
  • Kontakt til kinsesiske myndigheder.
  • Ousourced Administration. 

Relateret indhold