DI hjalp produktionsvirksomhed med at etablere ny fabrik på et svært brasiliansk marked

DI's internationale virksomhedsrådgivere stod klar, da jysk produktionvirksomhed blev bedt om at følge med en stor kunde til Brasilien.

Udfordringen: Hurtig etablering på kompliceret marked

I 2009 blev det klart for Accoat, at det var nødvendigt at etablere et produktionsanlæg i Brasilien for at kunne levere lokal og konkurrencedygtig service til en stor kunde.

Med en placering langt nede på Verdensbanken’s ”Doing Business”-liste, er landet blandt de værste, når det handler om bureaukrati, virksomhedslovgivning samt skatter, afgifter og høje toldmure.

"Det komplicerede brasilianske marked var en stor udfordring for os, men kunden bad Accoat om at være klar til opstart på 12 måneder. En hurtig etablering var med andre ord vigtige for at vi fortsat kunne opretholde salg på det brasilianske marked" fortæller Niels Uhrbrandt, adm. direktør for Accoat.

Løsningen:  DI hjalp med at forberede produktion

I samarbejde med DIs forretningsudviklere tog Accoat udfordringen op.
På blot 10 måneder fik Accoat et brasiliansk produktionsanlæg op at stå. 

DI hjalp med at forberede og etablere produktionen i Brasilien og håndterer i dag al administration for Accoats brasilianske datterselskab. 

"Samarbejdet med DI var essentielt for at vi så hurtigt og gnidningsløst kunne starte et nyt produktionsapperat op", fortæller Niels Uhrbrand. 

Resultatet: Hurtigere forsendelser og sparet importtold

Etableringen på det brasiliaske marked har været en kæmpe gevinst for Accoat. 

Nu er det muligt for Accout at sende varer rundt på det brasilianske marked 30 dage hurtigere, end hvis produktionen skulle foregå i Danmark. Dette er alfa og omega for virksomhedens succes på det latinamerikanske marked. 

Samtidigt har virksomheden sparet 40 procent på importtold. 

Det er spændende at være med på vognen i et vækstland, hvor import og eksport er eksploderet, og millioner af brasilianere er løftet ud af fattigdom og op i middelklassen ADM. DIREKTØR FOR ACCOAT, NIELS UHRBRAND

DI's internationale virksomhedsrådgivere klarede på ti måneder at gøre en ny fabrik klar til produktion og tager sig i dag af datterselskabets administration i forhold til lokale myndigheder.

Om Accoat

Accoat udfører belægninger til industriens produkter og produktionsanlæg. Det gælder emner af enhver størrelse – lige fra store tankanlæg til små kanyler. Belægningerne er miljøvenlige kunststoffer, primært PTFE med egenskaber som forbedrer emnernes anvendelsesmuligheder og levetid.

Medarbejdere: 750 på verdensplan

Læs mere om Accoat på virksomhedens hjemmeside

Det hjalp DI med:

  • Kendskab til det brasilianske marked.
  • Indsigt i brasiliansk virksomhedslovgivning.
  • Kontakt til brasilianske myndigheder.
  • Varetagelse af administrative opgaver i datterselskabet.
Jeppe Falck

Jeppe Falck

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3944
  • Mobil +45 3016 6505
  • E-mail jefa@di.dk

Relateret indhold