Groupcare – Etablering af joint venture i Bangladesh

Med DI’s assistance opnåede Groupcare støtte på ca. 4,5 mio.kr. til træning af lokale medarbejdere.

Udfordringen: Dyrt at udvikle ny IT-platform

Groupcare havde udviklet et unikt software-system, men på grund af den teknologiske udvikling og kundernes efterspørgsel var der behov for, at systemet kom over på en anden IT-platform. Det ville være meget dyrt at udvikle en ny IT-platform i Danmark, og derfor ønskede Groupcare at identificere en outsourcingpartner, som kunne løfte opgaven teknisk og til en konkurrencedygtig pris.

Løsningen: Identificering af en outsourcingpartner

Med assistance fra DI's internationale virksomhedsrådgivere identificerede Groupcare en relevant partner i Bangladesh: Datasoft. Sammen med Groupcare og Datasoft udarbejdede DI en forretningsplan for samarbejdet, som i fase 1 skulle fokusere på udvikling af Groupcare's software baseret på en outsourcingkontrakt. Den langsigtede målsætning var dog at etablere et joint venture, som skulle videreudvikle og vedligeholde Groupcare's software, men også udvikle software for Groupcare's kunder i Danmark og Norden.

Forretningsplanen indeholdt en afdækning af outsourcing-potentialet, strategi samt en finansiel analyse af samarbejdet og en vurdering af projektrisici. Desuden skabte DI kontakt til Danida, der ydede støtte til samarbejdet.

Resultatet: Joint venture og støtte fra Danida

Sammen med Datasoft etablerede Groupcare et joint venture i Bangladesh. Virksomheden udviklede software for Groupcare, som betød, at Groupcare blev mere konkurrencedygtig på eksisterende markeder. Samtidig blev virksomheden Groupcare's leverandør på udviklingsopgaver til kunder i Danmark og Skandinavien. Det medførte, at Groupcare bedre kunne servicere eksisterende kunder men samtidig også kunne tiltrække nye kunder.

.

Med DI’s assistance opnåede Groupcare støtte på ca. 4,5 mio.kr. til træning af lokale medarbejdere, som sikrede, at joint venture virksomheden leverede den ønskede kvalitet.

Foto: Groupcare

Om groupcare

Groupcare er en mindre IT-virksomhed, som tilbyder webbaserede løsninger, der anvendes til at bygge digital bro mellem virksomheden og dens eksterne samarbejdspartnere. Med et virtuelt netværk fra Groupcare kan virksomheder samarbejde og dele viden i lukkede projektrum med eksterne samarbejdspartnere på tværs af organisatoriske og geografiske barrierer.


Læs mere om Groupcare på virksomhedens hjemmeside

Det hjalp DI med:

  • Kendskab til det vietnamesiske marked.
  • Indsigt i vietnamesisk virksomhedslovgivning.
  • Kontakt til vietnamesiske myndigheder. 
Jeppe Falck

Jeppe Falck

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3944
  • Mobil +45 3016 6505
  • E-mail jefa@di.dk

Relateret indhold