LINAK - Etablering af datterselskab i Rusland

LINAK A/S så et stort potentiale på det russiske marked og ønskede derfor at oprette et datterselskab.

Udfordringen: Hurtigt fra start på krævende marked

DI i Rusland hjalp med opstarten og stillede kontorfaciliteter og administrativ support til rådighed for LINAK's lokale medarbejdere.

LINAK ser et enormt potentiale i Rusland, der med den øgede levestandard skaber en markant stigning i efterspørgslen på komfort- og kontormøbler. Virksomheden mente, at timingen var god i forhold til at etablere et datterselskab, så de bedre kunne udnytte mulighederne i markedet.

LINAK ønskede at komme i gang på markedet med det samme, men var udelukket fra helt basale funktioner som leje af lokaler og ansættelse af medarbejdere, da dette ikke er muligt i Rusland, før ens selskab er etableret.

Løsningen: Kontorfaciliteter, administration og sparringspartner

Samarbejdet mellem LINAK og DI bestod i, at DI i Rusland skulle facilitere selve etableringen af datterselskabet ved at stille kontorfaciliteter og administrativ support til rådighed for LINAK’s lokalansatte, hvilket gjorde virksomheden operationel fra start.

Under etableringsfasen var DI i Rusland sparringspartner, blandt andet i forhold til at opsætte møder igennem lokale netværk, ansættelse af yderligere sælgere, samt i forhold til at finde passende lokaler i Moskva, da tiden var moden til at fortsætte selvstændigt.

Resultatet: Hurtig etablering og vækst

Efter otte måneder på DI’s kontor i Moskva var LINAK klar til at fortsætte på egen hånd, og åbnede den 1. marts 2012 officielt datterselskab i Moskva. I løbet af de otte måneder ansatte LINAK yderligere to sælgere, og forventer at femdoble salget over de næste fem år.

Jeg var imponeret over, hvor hurtigt vi kunne komme i gang på et så krævende marked, uden et egentligt setup til at starte med. DI's internationale virksomhedsrådgivning fungerede i etableringsfasen lidt som en one-stop-shop for os, hvor de stod for det omfattende administrative arbejde, og bød ind med netværk og kontakter. MANAGING DIRECTOR FOR LINAK RUSLAND, BENT HANSEN

Om  LINAK

LINAK A/S i Guderup er leverandør af elektroniske aktuatorsystemer, som gør arbejds- og privatlivet nemmere, og virksomheden leverer både til hospitalssektoren, højdejusterbare møbler, komfortsenge, og industrielle arbejdsstationer.

LINAK er stærkt repræsenteret nationalt og internationalt, med ca. 1.600 ansatte fordelt over 35 lande.


Læs mere om LINAK på virksomhedens hjemmeside

Efter otte måneder på DI’s kontor i Moskva var LINAK klar til at fortsætte på egen hånd, og åbnede den 1. marts 2012 officielt datterselskab i Moskva.

Foto: LINAK A/S

Det hjalp DI med:

  • Adgang til kontorfaciliteter centralt i Moskva
  • Indsigt i russisk virksomhedslovgivning 
  • Kendskab til og netværk på det russiske marked
Hans Wicks

Hans Wicks

Director, Russia Office

  • Direkte +45 3377 4770
  • Mobil +7 (910) 4244564
  • E-mail hawi@di.dk

Relateret indhold