International Starch Institute A/S – Produktion af stivelse i Ghana
En forretningsmodel resulterede i en plan for etablering af et produktionsanlæg, samt en træningsplan for ghanesiske medarbejdere.
Udfordringen: Ny forretningsmodel
Ghana har en stor produktion af cassava, som myndighederne ønskede at benytte som råvare i udviklingen af en lokal produktion af stivelse både til hjemmemarkedet og til eksportmarkederne. Derfor blev der i 2001 etableret et ghanesisk selskab – Ayensu Starch Company - der skulle opbygge en form for kooperativ blandt cassava-bønder, som både skulle levere cassava til en stivelsesfabrik og samtidig være delvise ejere. Det var første gang, denne model blev forsøgt anvendt i Ghana.
Løsningen: Plan for etablering af produktionsanlæg og træningsplan
DI's internationale virksomhedsrådgivning udviklede i 2003 forretningsplan og plan for træning af medarbejdere sammen med eksperter fra International Starch Institute og repræsentanter fra Ayensu Starch Company. Resultatet blev en plan for etablering af et produktionsanlæg samt en træningsplan for de ghanesiske medarbejdere på fabrikken, som bedre blev i stand til at sikre en effektiv stivelsesproduktion.
Resultatet: Fabrikken klar til drift
Arbejdet betød, at projektet blev godkendt af de ghanesiske myndigheder, og at der blev sikret finansiering til projektet via lokale banker og kort tid efter stod fabrikken klar til drift. Desuden medførte DI’s deltagelse, at projektet opnåede støtte fra Danida på ca. 3 mio.kr.
.

En forretningsmodel udviklet i samarbejde med eksperter fra International Starch Institute og repræsentanter fra Ayensu Starch Company, resulterede i en plan for etablering af et produktionsanlæg, samt en træningsplan for de ghanesiske medarbejdere.
Om International Starch Institute A/S
Det hjalp DI med:
- Forretningsplan.
- Træningsplan for lokalansatte.
- Assistance til Danida støtte.