Guides til udstationering på korte opgaver i udlandet
Når din virksomhed skal udsende jeres medarbejdere til et andet land i en kort periode, er der en lang række regler og krav, som virksomheden skal forhold sig til.
Når din virksomhed skal udsende jeres medarbejdere til et andet land i en kort periode, er der en lang række regler og krav, som virksomheden skal forhold sig til.
Som medlem af DI får du adgang til en række guides, vejledninger og værktøjer, der kan hjælpe dig med at ”komme hele vejen rundt” og undgå de vigtigste risici inden en forestående opgave i udlandet.
Udover at afdække de opmærksomhedspunkter, der er knyttet direkte til udstationering af medarbejdere, hjælper værktøjerne med at opdage de ”afledte” pligter, som kan påvirke din virksomheds mulighed for at arbejde i udlandet, eller regler, som kan føre til en bøde ved manglende overholdelse. Ved behov for personalejuridisk rådgivning om udstationering, kan der findes mere information her.
Udfordringer kan opstå selv ved forholdsvis korte opgaver i udlandet, hvor en montør kun skal af sted i nogle få dage for at udføre montage eller service på virksomhedens produkter. Eksempelvis når arbejdslandet mener, at der er tale om en udstationering, som skal registreres i deres nationale register for udenlandske tjenesteydere.
Tjekliste for korte opgaver i udlandet
Bestil vores tjekliste, der kan hjælpe dig med at ”komme hele vejen rundt” inden, under og ved nedlukning af en kort opgave i udlandet – såkaldte midlertidige og lejlighedsvise tjenesteydelser. Tjeklisten berører både virksomhedsforhold og medarbejderforhold ved udstationering af medarbejdere. Eksempelvis aftaleforhold, anmeldelser til arbejdslandets myndigheder og forsikringer.
Minivejledning om momsregler i Tyskland
Bestil vores minivejledning om de nye momsregler for montageydelser i Tyskland. I Tyskland er der fra 1. juli 2021 indført et nye momsregler, der gør det betydelig vanskeligere at afgøre, hvordan en tjenesteydelse skal behandles med hensyn til moms. I vores minivejledning kan du bl.a. få adgang til vores momsskema, der kan vejlede dig i, hvornår en opgave kræver reverse charge eller momsregistering.
Sverigesvejledning
Bestil DI Byggeris Sverigesvejledning til bygge,- entreprenør- og anlægsvirksomheder. Vejledningen giver en introduktion til de praktiske spørgsmål samt de juridiske og skattemæssige forhold, som byggevirksomheder primært møder, når de skal udføre arbejde i Sverige.
Norgesvejledning
Bestil DI Byggeris Norgesvejledning til bygge,- entreprenør- og anlægsvirksomheder. Norge er ikke med i EU, hvilket gør en stor forskel i forhold til de regler, du som dansk byggevirksomhed skal forholde dig til, når du ønsker at bygge i Norge. I vejledningen får du en introduktion til de praktisk, juridiske og skattemæssige forhold, du kan komme til at stå over for.
Tysklandsvejledning
Bestil DI Byggeris Tysklandsvejledning til bygge,- entreprenør- og anlægsvirksomheder. I vejledningen får du blandt andet en tidslinje, der hjælper dig med at holde styr på de mange administrative procedurer, som du skal huske inden, under og efter projektet. Der er ligeledes et bilagshæfte, hvor der er forklaringer til de tyske formularer.
Minivejledning om tyske arbejdsudlejeregler
Bestil DI Byggeris minivejledning om tyske arbejdsudlejeregler. Vi kender det ikke fra Danmark, men i Tyskland kræver arbejdsudleje en særlig licens. For byggeriet gælder der særlige begrænsninger, selv ved udleje inden for samme koncern. Krav til dokumentation er skrappe - både ved ansøgning og kontroller. Og sanktionerne ved overtrædelse er alvorlige.
Minivejledning om Færøerne
Bestil DI Byggeris minivejledning om Færøerne, der hjælper din bygge-, anlægs- eller entreprenørvirksomhed med at overskue reglerne ved eksport at byggevarer og -tjenester.
Minivejledning om Grønland
Bestil DI Byggeris minivejledning om Grønland, der hjælper din bygge-, anlægs- eller entreprenørvirksomhed med at overskue reglerne ved eksport at byggevarer og -tjenester.
FAQ til arbejdsgivere om brexit
Få svar på de typiske spørgsmål DI-medlemmer stiller omkring Storbritanniens udtrædelse af EU fra 1. januar 2021. Du kan blandt andet læse om spørgsmål vedrørende britiske medarbejdere i Danmark og arbejde i Storbritannien.
Rådgivning ved længere udstationering, lokalansættelse eller etablering i udlandet
Læs om DI’s internationale kontorer. Gennem vores kontorer, kan du få hjælp med at få fodfæste på nye internationale markeder. Vi rådgiver blandt andet om rekrutteringsprocesser i udlandet, kulturforskelle og vores ”Own Man In”-ydelse.