GettyImages
14.04.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Nyt DI netværk skal accelerere eksporten af danske energieffektive løsninger til byggeriet i USA

DI har etableret et nyt eksportnetværk for at understøtte og styrke dansk eksport til USA på den korte sigt og den 13. april kunne DI byde ti ambitiøse virksomheder velkommen i gruppen til netværkets første møde.

Corona-krisen har sat sit præg på dansk erhvervsliv og som Danmarks mest internationale erhvervsorganisation, har DI en ambition om at accelerere og understøtte dansk eksport – på den helt korte bane.

Et særligt fokus for denne indsats, omhandler øget eksport af energieffektive løsninger til byggeriet i USA. Markedsmulighederne i USA er ikke til at tage fejl af, og et årelangt samarbejde mellem DI’s kontor i New York og New York State Energy Research and Development Authority (NYSERDA) har skabt særlige markedsmuligheder i New York State for danske virksomheder.

New York, er med deres progressive lovgivning en af de mest fremme stater indenfor grøn omstilling og alene from mod 2030 estimeres det, at retrofit markedet skal vokse sig 13 gange større end markedet i dag. Samtidig giver progressiv lovgiving i New York City anledning til, at minimum 50.000 bygninger skal renoveres for at reducere byens CO2 udledning med 40 pct. frem mod 2030. New York er ambitiøs og retrofit agendaen er ikke til at tage fejl af, hvorfor NYSERDA også for nyligt lancerede Empire Building Challenge, i deres søgen på best in class retrofit cases og løsninger.

The Empire Building Challenge

DI er dybt involveret i NYSERDAs Empire Building Challenge og med DI’s nye netværk, skubber DI ambitiøse danske virksomheder forrest i køen mod denne konkrete markedsåbning gennem en lang række forskellige aktiviteter i 2021 i samarbejde med NYSERDA. Gruppens medlemmer skulle ikke vente længe med at trække i arbejdstøjet, da første møde bød på en unik Q&A session med ledende eksperter fra NYSERDA, som kunne fortælle om Empire Building Challenge og hvilke løsninger der helt konkret efterspørges til de store retrofit projekter. Med netværket ønsker DI desuden, at tilbyde virksomhederne et fortroligt rum, hvor de med ligesindede løbende kan drøfte deres konkrete eksportaktiviteter og få ny viden og inspiration fra eksterne eksperter.

Der er stadig få ledige pladser tilbage i netværket og næste møde finder sted den 18. maj i Industriens Hus. Der afholdes fire møder i 2021 og du kan læse mere om netværket her.

DI's USA eksportnetværk

Hvis du vil høre mere om netværket, så ræk ud til gruppens facilitator Mille Munksgaard, Senior Project Manager og Rådgiver på DI’s kontor i New York på mimu@di.dk eller +1 (929) 290-9701.

Kontakt

DI USA

DI har siden 2014 været fysisk tilstedeværende i New York og Washington D.C. DI USA, også kendetegnet som Danish Cleantech Hub, assisterer det grønne Danmark og er et offentlig-privat samarbejde, som både virksomheder, offentlige myndigheder og institutioner kan benytte. DI USA tilbyder at skabe grundlag for beslutninger på det amerikanske marked, og kan hjælpe med alt fra markeds- og kundeforståelse, udarbejde forretningsplaner eller hjælp til at identificere den rette partner for din virksomhed.

Læs mere om DI USA her.

Følg DI USA på LinkedIn

Følg DI USA
Mille Munksgaard

Mille Munksgaard

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4631
  • Mobil +45 2077 0611
  • E-mail mimu@di.dk

Relateret indhold