Adm. direktør og ejer Jesper Nørgaard, J. Nørgaard Petersen A/S

J. Nørgaard Petersen A/S
26.07.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Fragtfirma har fart på: Uddannelse giver nye ideer

Jesper Nørgaard, ejer og adm. direktør i J. Nørgaard Petersen A/S mener, at man som ejerleder skal have mod på at prøve noget nyt. Derfor tager han DI’s ejerlederuddannelse.

Da Jesper Nørgaard startede i familievirksomheden J. Nørgaard Petersen A/S spurgte han sig selv, hvad han som tredje generation kunne bidrage med til forretningen.

Fragtvirksomheden, der på det tidspunkt havde 14 medarbejdere, er nu vokset til en forretning med 65 lastbiler og over 105 medarbejdere – en vækst, Jesper Nørgaard været med til at skabe.

Trods den gode fremgang, besluttede han sig i 2020 for at tage DI’s ejerlederuddannelse:

-Jeg savnede inspiration til mit arbejde. Det tiltalte mig, at jeg kunne komme på et kursus for ejerledere, der er i samme situation som jeg. Der sker hele tiden nye ting inden for f.eks. ledelse, og det vil jeg gerne blive klogere på, siger Jesper Nørgaard.

 

Jesper Nørgaard, ejer af J. Nørgaard Petersen A/S
Man kommer hurtigt til at sidde med hovedet i computeren. Det er sundt at komme ud og blive inspireret af andre. Jesper Nørgaard, ejer af J. Nørgaard Petersen A/S

DI's ejerlederuddannelse

På DI’s ejerlederuddannelse lærer du at skabe vækst i den virksomhed, du selv ejer eller er medejer af. Bliv helt skarp på, hvordan du bedst leder din egen virksomhed. Læs mere om uddannelsen her:

DI's ejerlederuddannelse

Et barskt år med corona

Det seneste år har været en udfordring for de fleste danske virksomheder, og J. Nørgaard Petersen A/S er ikke en undtagelse. Udfordringen var dog ikke et fald i ordrebogen – måske nærmere det modsatte:

-Det har været et barskt år. Vi har haft meget stor aktivitet og har været nødt til at lave en del om på vores logistik, men vi er blevet styrket i, at vi er omstillingsparate. Når tingene ændrer sig, kan vi hurtigt indstille os og finde nye måder at arbejde på, siger Jesper Nørgaard.

Fragtvirksomheden transporterede mange varer til butikker og industri, men efter nedlukningen skulle de vænner sig til, at varerne i stedet skulle ud på danske villaveje. Det var også vigtigt for Jesper Nørgaard vise medarbejderne, at de ikke skulle frygte fyringsrunder, som man har set i andre brancher:

-Vi er en familieejet virksomhed. Det er vigtigt for os, at vores medarbejdere kan mærke, at vi er tætte på dem og hverdagen. Vi har mange dygtige medarbejdere og ledere i virksomheden, og det var vigtigt, at de kunne komme trygt på arbejde. Vi har fået det til at fungere.

 

Ny inspiration til forretningen

DI’s ejerlederuddannelse har Jesper Nørgaard blandt andet arbejdet med sin egen rolle som leder, fået feedback om sin ledelsesstil fra sine nærmeste medarbejdere og arbejdet med nye modeller for at bygge en business case. Efter hvert modul kommer han tilbage med fornyet energi:

-Fejlen er, at vi som ejerledere tror, at vi skal sidde med hovedet i computeren hele tiden, men det er sundt at komme ud og tale med andre. Det giver ny energi til forretningen. Når man har siddet på stolen i mange år, skal man passe på ikke at gå i stå. Man skal ud at lære noget nyt – det kræver også mod.

-Jeg har søgt efter et forum, hvor jeg både kan lære nyt og finde andre i samme situation som jeg, som jeg kan sparre med på tværs af brancher. Det synes jeg, jeg har fundet gennem denne uddannelse. 

Per Geisler Hansen

Per Geisler Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 4877
  • Mobil +45 2124 3607
  • E-mail pegh@di.dk

Relateret indhold