22.11.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Mangfoldighed er en nødvendig del af Energinet’s kerneforretning

Hos Energinet har der været brug for at komme ud af ekko-kammeret og finde de skæve vinkler og nye perspektiver for at løse opgaverne og sikre arbejdskraft, innovationsevne, kvalitet og kundetilfredshed. Nu er mangfoldighed blevet til en nødvendighed.

Succesfulde virksomheder afspejler det samfund, de leverer løsninger til
Energinet er en virksomhed, der arbejder med at sikre en grøn og stabil energiforsyning i Danmark. For at løse denne opgave har de brug for dygtige og engagerede medarbejdere, som kan bidrage med forskellige perspektiver og kompetencer. Derfor har de sat fokus på at skabe mangfoldighed i deres medarbejderstab, som afspejler det samfund, de er en del af. Der er brug for at komme ud af ekko-kammeret og finde de skæve vinkler og nye perspektiver for at løse opgaverne.

Læs også: Sådan kommer din virksomhed i gang med Diversitetsløftet - DI (danskindustri.dk)

Vi har ikke brug for kloner af os selv
En af de måder, Energinet fremmer mangfoldighed på, er ved at udvide deres rekrutteringsbase og fiske i den fulde talentpulje. Det betyder, at de ikke kun leder efter kandidater, der ligner dem selv eller dem, og som de plejer at ansætte, men også efter kandidater, der har andre baggrunde, erfaringer og identiteter. På den måde får de adgang til et større og mere varieret udbud af talenter, som kan berige virksomheden med nye ideer og løsninger.

Læs også: Debat om diversitet: Hvorfor sidder vi her og taler dansk - DI (danskindustri.dk)

En anden måde, Energinet fremmer mangfoldighed på, er ved at være opmærksomme på bias i rekrutteringen. Bias er de ubevidste fordomme eller præferencer, som kan påvirke vores vurdering af andre mennesker. For at undgå bias har Energinet indført nogle tiltag, som sikrer en mere objektiv og retfærdig rekrutteringsproces. For eksempel bruger de anonyme ansøgninger, standardiserede tests og strukturerede interviews, som minimerer risikoen for at lade sig påvirke af irrelevante faktorer som køn, alder eller etnicitet.

Læs også: Rekrutteringsguiden - Få den bedst egnet til jobbet - DI (danskindustri.dk)

Resultat: Øget værdi på flere bundlinjer
Det har været nøglen for Energinet at gøre mangfoldighed til en del af kerneforretningen. De ser mangfoldighed som en ressource og en fordel, som kan styrke deres innovationsevne, kvalitet og kundetilfredshed. De har også oplevet, at mangfoldighed skaber et bedre arbejdsmiljø, hvor medarbejderne føler sig værdsatte og inkluderede. Mangfoldighed er ikke bare et mål i sig selv for Energinet, men et middel til at nå deres vision om et bæredygtigt energisystem.

Relateret indhold