27.06.23 Vi rådgiver dig Nyheder

DI Byggeri: Vi skal have alle talenter i spil

Som en af de mest mangfoldige brancher har bygge- og anlægssektoren en unik mulighed for at gå forrest i arbejdet med diversitet og inklusion. Derfor var DI Byggeri også stolt over at bidrage til Byggeriets Diversitetsdag med oplæg om DI Byggeri’s nye diversitetskalender, som lanceres til efteråret, og om DI’s Mangfoldighedsløfte.

Der kan ikke være diversitet, hvis der ikke er inklusion! På engelsk siger man: Diversity is getting invited to the party. Inclusion is being invited to dance. And belonging is dancing like no one is watching,

Byggeriets Diversitetsdag bød op til dans i forrige uge med et tætpakket og spændende program, da de afholdte deres årlige event, der har til formål at arbejde for en større diversitet i bygge- og anlægsbranchen.

En branche, hvor den samlede arbejdskraft består af 91% af mænd. Branchen går dermed glip af både nytænkning og talent.


'Alle talenter i spil' viser branchen’s rollemodeller

DI byggeri var stolte over at bidrage til eventen. Diversitet og inklusion er nemlig afgørende for at skabe et stærkere og mere innovativt erhvervsliv, og det er vigtigt, at vi få alle talenter med spil, og alle kan se sig selv i branchen.

- Det er afgørende, at vi engagerer os aktivt i denne vigtige dagsorden. Vi vil gerne have, at unge mennesker søger ind i byggebranchen og søger en byggefaglig udddannelse. Men så skal de kunne se sig selv i branchen. Her vil vi gerne medvirke til at vise branchens rollemodeller”  sagde Anders Stouge, direktør i DI Byggeri, i sit oplæg på dagen.
 
Derfor var vi også stolte af, at, at DI Byggeris fotoudstilling "Alle talenter i spil" stod flot i Industriens Hus, og viste den mangfoldige side frem fra byggebranchen, til stor glæde og inspiration for alle deltagerne.


DI’s mangfoldighedsløfte – Ingen kan ændre udviklingen alene
I sit oplæg præsenterede Anders Stouge også DI Byggeri’s opbakning til DI’s mangfoldighedsløfte. Det består af i alt 16 principper, der hver især fungerer som inspiration til, hvor virksomheder kan sætte ind og skabe forandringer med henblik på at styrke diversitet og inklusion.

DI Byggeri’s bestyrelse har til at begynde med udvalgt særligt tre principper, som de tror på, vil skabe en mere inkluderende, dynamisk og fremtidssikret branche, hvor alle talenter kan komme i spil:

  • diversitet gør os klogere som virksomhed
  • vi ser diversitet som et konkurrenceparameter
  • vi har en inkluderende tilgang til minoriteters perspektiver

"Vi håber, at flere danske bygge- og anlægsvirksomheder kan se sig selv bakke op om mangfoldighedsløftet og sammen med ligesindede virksomheder blive en del af et voksende fællesskab, der arbejder strategisk med at fremme diversitet og inklusion på arbejdspladsen. Ingen virksomhed kan ændre udviklingen alene, men ALLE virksomheder - uanset størrelse, branche og udfordringer - kan bidrage til at rykke erhvervslivet i den rigtige retning"  tilføjede Anders Stouge.

Læs mere og tilmeld dig DI's Gender Diversity Pledge

Et stort tillykke til Victoria Petra Jensen, som vandt Elevprisen, og Nina Groes og Boss Ladies, som vandt Indsatsprisen, hvilket er Byggeriets Diversitetsdag Hæderspriser.

Der skal lyde en stor tak til Byggeriets Diversitetsdag for en god og vigtig dag med relevante og inspirerende oplæg. Vi tror på, at et fælles engagement omkring denne dagsorden vil skabe en mere inkluderende, dynamisk og fremtidssikret branche og bidrage til at skabe en positiv indvirkning i samfundet omkring os, hvor vi kan få alle talenter i spil.

 

Relateret indhold