Kreative Erhverv

DI Kreative Erhverv arbejder for at skabe vækst og muligheder for kreative virksomheder. Vi har fokus på internationalisering, digitalisering, rettigheder, design-kompetencer og bæredygtighed.

Sådan hjælper vi din virksomhed

DI Kreative Erhverv samler de tilbud, der er relevante for kreative virksomheder på tværs af DI's indsatsområder og ekspertise.

I DI Kreative Erhverv har vi fokus på fem indsatsområder, som er vigtige for de kreative erhverv: internationalsering, rettigheder, bæredygtighed, digitalisering og design.

Gennem vores indsatsområder samler vi op på de nødvendige politiske tiltag for at styrke sektoren yderligere, og udvikler målrettede tilbud til din virksomhed. 

Det betyder, at vi i samarbejde med vores dygtige kollegaer i DI står klar til at hjælpe dig med alt fra e-handel og digitalisering til rettigheder og international markedsudvikling.

 

Læs mere om de enkelte indsatsområder herunder:

Internationalisering

Har din virksomhed internationale ambitioner?

Som Danmarks internationale erhvervsorganisation er DI bredt til stede i hele verden, og vi hjælper derfor gerne med at åbne nye døre for din virksomhed globalt.

I DI Kreative Erhverv tilbyder vi international markedsudvikling samt deltagelse i fremstød og målrettede messer. Derudover tilbyder vi arrangering af direkte salgsmøder, hvor du har mulighed for at udbygge dine samarbejdsrelationer på tværs af nye eksportmarkeder.

The Japanese furniture and interior market

Se eller gense webinaret her

Creative Denmark

Sammen med en række offentlige og private samarbejdspartnere står DI i spidsen for Creative Denmark - et offentligt-privat partnerskab der skal styrke international branding og synlighed af danske kreative løsninger og kompetencer. Hør international direktør og COO i DI, Thomas Bustrup fortælle om Creative Denmark og dansk kreativitet i udlandet.

Læs mere om Creative Denmark
Creative Denmark

E-eksport

Få vejledning, regler og gode råd til, hvordan din virksomhed navigerer på verdensmarkedet med e-commerce.

Find det hele her.

Rettigheder

Danmark er verdenskendt for de danske virksomheders kreativitet og design, men for at kreativiteten kan udfolde sig, må rammebetingelserne også være på plads. Derfor står de kreative virksomheders rettigheder og håndteringen heraf centralt for vores arbejde i DI Kreative Erhverv.

Vi holder dig opdateret på gældende ret inden for blandt andet ophavsret, patenter, varemærker, brugsmodeller, design, markedsføring mv., og tilbyder spændende og aktuelle arrangementer med kompetente interne såvel som eksterne oplægsholdere.

Hvordan beskytter du bedst dine IP-rettigheder?

Vi har udviklet 4 webinarer, som kan gøre dig klogere på, hvordan du beskytter og håndhæver dine IP-rettigheder bedst muligt. Webinarerne tager dig gennem; forebyggelse, når skaden er sket, rettigheder udenfor landets grænser og produktefterligninger i praksis.

Se alle 4 webinarer her.

Foto:Kamilla Bøgeø Kjærgaard

Danmark får et designnævn

DI står sammen med en række organisationer inden for arkitektur, design og kunsthåndværk bag Danmarks nye designnævn. Nævnet skal, på en enkel og hurtig måde, håndtere juridiske konflikter vedrørende krænkelse af design- og ophavsrettigheder.

Læs mere om Designnævnet

Bæredygtighed

Bæredygtighed er et afgørende vilkår, en styrke og samtidig den driver der sikrer, at dansk kreativitet til stadighed er relevant og konkurrencedygtig ude i verden.

Vi har samlet viden og rådgivning til, hvordan du kan fremme bæredygtighed i din virksomhed indenfor blandt andet cirkulær økonomi, CSR, ressourceoptimering, affald, FN verdensmål mm. Derudover tilbyder vi inspirerende arrangementer med bæredygtighed som omdrejningspunkt, hvor du kan blive inspireret til hvilke initiativer du kan implementere i din virksomhed.

Klimaklar Produktionsvirksomhed

Igennem Klimaklar Produktionsvirksomhed kan du få viden og værktøjer til at forstå egen CO₂-data, sætte reduktionsmål samt få inspiration til god klimakommunikation.

Læs mere om Klimaklar Produktionsvirksomhed

Circularity Gap Report kortlægger Danmarks position på den cirkulære omstilling - både relativt til omverdenen og inden for særlige erhvervs- og samfundssektorer. Design spiller en stor rolle i den cirkulære omstilling.

Find rapporten her

Digitalisering

Digitalisering er i stigende grad blevet et afgørende konkurrenceparameter for de danske virksomheder. Danske kreative virksomheder er generelt langt fremme, når det gælder digitalisering og brugen af nye teknologier. Men det betyder ikke, at vi kan hvile på lauerbærrene - tværtimod.

Vi må sikre, at de kreative medarbejdere har de bedste forudsætninger for at sætte deres kompetencer i spil i sammenhæng med de digitale og teknologiske kompetencer. Derfor arbejder vi i DI Kreative Erhverv for at holde dig opdateret på de nyeste trends, og tilbyder desuden spændende og målrettede arrangementer inden for blandt andet e-handel, blockchain, CX og markedsføring.

Få en introduktion til Metaverset - en af tidens største tendenser. Se eller gense webinaret her.

Webinar: Introduction to the Metaverse & The Metaverse Map

E-eksport:

Få vejledning, regler og gode råd til, hvordan din virksomhed navigerer på verdensmarkedet med e-commerce.

Find det hele her.

Design

En fuld realisering af de kreative erhvervs vækstpotentiale forudsætter en målrettet indsats. Vores ambition er at gøre Danmark til verdens stærkeste og mest fremtidsorienterede design-land. Lise Thomsen, Fagleder, DI Kreative Erhverv

Design som forretningsdriver

I et dyrt produktionsland som Danmark kan vi ikke konkurrere på pris. Det afgørende konkurrenceparameter for danske produkter er design. Design der sikrer kvalitet, brugervenlighed, bæredygtighed og smarte, holdbare løsninger. Design der driver udviklingen og sikrer at vi har et marked for vores innovative kvalitetsprodukter. Vi kan ikke bare hvile på laurbærrene og fortidens dyder. Vi skal være bedst i design-klassen - også i fremtiden!

Fra politik til handling og impact 

DI Kreative Erhverv står derfor i spidsen for DI's Design Board - et selvstændigt forum, bestående af nogle Danmarks førende designdrevne virksomheder. Med ambitionen om at gøre Danmark til verdens stærkeste og mest fremtidsorienterede design-land har boardet fokus på:

  • Design-kompetencer
  • Indsigter og viden
  • Inspiration 
  • Trendspotting
  • Designpolitik

Mød DI's Design Board

DIs Design Board

Mød Anette Estø, designer og formand for DI's Design Board, der her fortæller om designudvalgets arbejde og hvorfor design er vigtigt.

19.01.23 Interiør- og møbelvirksomheder med fokus på bæredygtighed og cirkulaitet Nyheder

Maison & Objet - Decoration, design and lifestyle, your source of inspiration and novelties

10.03.23 Verdens største kreative festival, med tilbud og muligheder for mange forskellige typer virksomheder, store som små. Nyheder

South by South West

01.02.23 Interiør designvirksomheder Nyheder

Casa Decor - Største interiør design messe i Spanien

18.04.23 Verdens største møbelmesse i Milano Nyheder

Salone del Mobile

14.06.23 Interiør, tapet-, maling-, tekstil-, flooring- og møbelvirksomheder Nyheder

Tokyo Furniture Fair

Aktuelt fra DI Kreative Erhverv

Arrangementer

Netværk

Lise Thomsen

Lise Thomsen

Fagleder, DI Kreative Erhverv