Hjælp med at få flygtninge i arbejde

Hvis I vil ansætte en flygtning, er det en god idé at tage fat i kommunens jobcenter eller Jobservice Danmark.

Undersøg kommunens tilbud

Det er kommunerne, der har ansvaret for integrationsindsatsen for de flygtninge, der har fået opholdstilladelse i Danmark. I regi af kommunernes indsats er der en række muligheder for at tilbyde beskæftigelse til flygtninge.

Kontakt kommunens jobcenter eller Jobservice Danmark tidligt i processen 

Det er jobcentret, der skal give tilladelse til indsatsen, hvis der er tale om støttet beskæftigelse, som for eksempel virksomhedspraktik eller løntilskud. Jobcentret kan også formidle kontakten til en flygtning.

Derfor er det en god idé, at I er i kontakt med jobcentret allerede tidligt i processen. Samtidig kan jobcentret fortælle jer om de samarbejdsmuligheder og sammensætning af forløb, der findes i lige netop jeres kommune. 
  
Hvis I allerede har en god kontakt i det lokale jobcenter, kan I henvende jer der.

Ellers anbefaler DI, at I kontakter Jobservice Danmark. Her får I én samlet indgang til beskæftigelsessystemet og en koordineret service på tværs af jobcentre. Dette skal blandt andet sikre, at I får kontakt med de flygtninge, der passer bedst til jeres virksomhed.

DI kan hjælpe med tiltrækning og tilknytning af internationale medarbejdere

DI Global Talent & Mobility har udarbejdet konkrete tjeklister og information til brug for tiltrækning, onboarding og udvikling og ledelse af internationale medarbejdere.

Kontakt DI Global Talent & Mobility for nærmere information og vejledning Udvikling og ledelse af internationale medarbejdere - DI (danskindustri.dk)

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.