Stillingsopslag

Der er nogle ting, du skal være opmærksom på i udformningen af et stillingsopslag, så du ikke risikerer at forskelsbehandle ansøgere.

I forbindelse med et stillingsopslag er det vigtig, at man som arbejdsgiver ikke skriver at man foretrækker et bestemt køn, aldersgruppe eller etnicitet. Med andre ord, så skal man som arbejdsgiver være opmærksom på ikke at forskelsbehandle ansøgere ud fra usaglige kriterier.

Det fremgår helt specifik i forskelsbehandlingslovens § 2, at en arbejdsgiver må ikke forskelsbehandle lønmodtagere eller ansøgere til ledige stillinger ved ansættelse.

Det er således vigtigt at tage højde for disse parameter i forbindelse med udarbejdelsen af et stillingsopslag.

Du må som arbejdsgiver gerne skrive i et stillingsopslag, at ansøgeren gerne skal have mindst et antal års erhvervserfaring. Ligesom du gerne må skrive, at det er en betingelse, at den pågældende har en specifik uddannelse for at komme i betragtning til stillingen, hvis det er relevant. Sprogkundskaber kan i visse tilfælde også være relevant at anføre i et stillingsopslag.

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.