Tidsbegrænset og projektansættelse

I har mulighed for at ansætte medarbejdere midlertidigt. I kan forlænge tidsbegrænsede ansættelser, men I må ikke forskelsbehandle disse medarbejdere.

 Virksomheden kan gøre jobbet tidsbegrænset

I har mulighed for at ansætte medarbejdere på tidsbegrænsede ansættelsesaftaler. Det kan være en god idé, når der kun er arbejdsopgaver til en bestemt periode eller i forbindelse med en bestemt opgave. Det er også relevant, når medarbejderen skal fylde et vikariat på grund af sygdom eller barsel.

Virksomheden kan forlænge aftalen

En tidsbegrænset ansættelse kan forlænges, hvilket dog kræver objektive grunde. Et eksempel på en objektiv grund kan være, at et barselsvikariat bliver forlænget. Så kan I også forlænge den tidsbegrænsede aftale for vikaren.

Virksomheder må ikke forskelsbehandle

Hvis I ansætter medarbejdere tidsbegrænset, må I ikke forskelsbehandle dem i forhold til fastansatte medarbejdere. Det vil sige, at tidsbegrænset ansatte har krav på de samme rettigheder som sammenlignelige fastansatte, f.eks. i forhold til pension.

For medlemmer

I dybden med tidsbegrænset og projektansættelse

Få svar på, hvad en tidsbegrænset ansættelse er, hvem I kan ansætte på en tidsbegrænset ansættelsesaftale, hvad kravene er til en tidsbegrænset ansættelse, om I kan opsige en tidsbegrænset ansat før tid, om I kan forlænge en tidsbegrænset ansættelse – og meget mere.

Gå i dybden

Artikel opdateret den 01.04.23

Se også

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.