09.12.19 Vi rådgiver dig Nyheder

Nyt talentprogram for elever på erhvervsuddannelserne

Elever på erhvervsuddannelserne har nu mulighed for at dygtiggøre sig gennem talentprogrammet Erhvervstalenter.

Mange elever på erhvervsuddannelserne går rundt med en drøm om at starte egen virksomhed, blive ledere eller dygtiggøre sig yderligere.

Nu kan de få et godt afsæt til at gøre deres drømme til virkelighed. Akademiet for Talentfuld Unge Øst har siden foråret 2019 givet elever på erhvervsuddannelserne mulighed for at dygtiggøre sig gennem talentprogrammet ”Erhvervstalenter”.

Erhvervstalenter sigter mod at styrke elevernes kompetencer inden for entreprenørskab og innovation og henvender sig til elever på tværs af erhvervsuddannelserne, der har det tilfælles, at de er motiverede for at blive endnu dygtigere. Pt. går 63 elever fra forskellige erhvervsuddannelser som bl.a. elektriker, kontor, detail, data og kommunikation og bygningssnedker på Erhvervstalenter. Denne variation i uddannelsesbaggrunde skaber fundamentet for, at eleverne kan udveksle viden og erfaring på tværs af erhvervsuddannelserne.

Erhvervstalenter varer 1 år og består af undervisning og workshops, der bl.a. varetages af virksomheder og iværksættere. Undervisningen finder sted på hverdage efter normal skole-/arbejdstid og på innovationscamps, der ligger henover to weekender – og talentprogrammet kolliderer derfor ikke med en hverdag på den erhvervsuddannelse, eleverne er i gang med at gennemføre.

Optagelse af nye elever på Erhvervstalenter

Optaget af nye elever på Erhvervstalenter er netop begyndt og har ansøgningsfrist den 1. februar 2020. Det næste hold Erhvervstalenter forventes at begynde medio februar 2020.

Erhvervsskoler og virksomheder kan indstille motiverede elever på både GF1, GF2 og hovedforløbet på alle erhvervsuddannelser til Erhvervstalenter ved at sende en ansøgning til Akademiet for Talentfulde Unge Øst. Elever kan også selv ansøge. Interesserede kan henvende sig til Christina Dreyer på christina@talentfuldeunge.dk

Erhvervstalenter er pt. alene et tilbud til elever på erhvervsskoler på Sjælland. Det er hensigten, at programmet på sigt også udvides til at omfatte erhvervsskoler i resten af Danmark.

Deltagelse er gratis for både elever og erhvervsskoler.

Relateret indhold