03.06.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Fremtidens it-hajer kommer fra Data og Kommunikation

Landet over efterspørger virksomheder medarbejdere, der kan løse udfordringer indenfor computere, servere og programmering… og alt der imellem. Det kan elever fra data og kommunikation.

På data- og kommunikationsuddannelsen udvikler eleven de kompetencer, som moderne virksomheder efterspørger. Her lærer de alt om programmering, informationsteknologi, netværk, fejlfinding, it-service, Big Data, IoT og meget mere. En af dem, der er i færd med at tage en data- og kommunikationsuddannelse, er 23-årige Faisal Habib fra TEC i Ballerup.

 - Vi lærer selvfølgelig en masse om it, men det er også en manuel uddannelse. Computeren er jo en fysisk maskine, som du hele tiden arbejder med at vedligeholde og opdatere, siger Faisal Habib, der netop nu arbejder som it-supportelev i Dansk Industri.

- I jobbet skal man hele tiden stile efter, at brugeren er tilfreds, fortæller Faisal og forklarer:

- Det er et servicefag, hvor vi giver brugeren vores viden, men også vores tid og opmærksomhed. Man skal vide, at brugeren måske ikke er lige så god til teknologi som en selv. Det er der kommunikationsdelen af uddannelsen kommer i spil. For én ting er at kunne nørde teknisk, men en anden ting er at kunne håndtere mennesker, siger han.

På data- og kommunikationsuddannelser bliver eleven således undervist i udvikling, opbygning og vedligeholdelse af it-systemer samt kundepleje og service. Men også fag som matematik, og engelsk er en del af uddannelsen. Ifølge Faisal Habib er der også flere fordele for virksomheder i at tage data- og kommunikationselever:

- Vi tager vores uddannelse på vores arbejdsplads og er derfor super dedikerede. Hvis vi for eksempel laver en bommert, som at dele personfølsomme data, så får det konsekvenser for os. På den måde er der meget på spil for os, og vi tager virkelig vores ansvar alvorligt. Der er derfor heller ikke noget, der slår virkelig erfaring, slutter Faisal og griner.

Faisal er færdiguddannet som it-supporter i 2023. Han vil gerne fortsætte i Dansk Industri, men drømmer også om en dag at blive selvstændig, da han mener, uddannelsen giver ham værktøjerne til netop dette.

Læs om DI Lærepladsfællesskabet her.

Kristian Hougaard Frederiksen
Skrevet af:

Kristian Hougaard Frederiksen