8.b fra Frydenhøjskolen på reportage hos Skou Gruppen
Hvordan er du blevet tømrer? Hvornår har du fri? Skal man rundt på forskellige byggepladser som håndværker? Har du spisepause? Hvad gør man, hvis man har højdeskræk?
Skou Gruppen havde besøg af 8.b fra Frydenhøjskolen i Hvidovre på byggepladsen ved Bytoften 29. Her er Skou Gruppen i gang med en gennemgribende renovering og forvandling af to ældre bygninger, der skal blive til topmoderne rammer for børn i daginstitutionen Bytoften.
Eleverne blev vist rundt på byggepladsen af Skou Gruppens direktør, Martin Skou Heidemann, som de stillede spørgsmål om det at arbejde som håndværker i byggeriet. Desuden mødte de medarbejdere fra Skou Gruppen, som de observerede og ligeledes stillede spørgsmål. Elevernes opgave var at indsamle indsigter og sanseindtryk, som de skal bruge til at lave personlige reportager fra byggepladsen.
Besøget er en del af et skoleprojekt, som handler om at give eleverne et indtryk af, hvordan det er at arbejde i byggebranchen, fortæller Rikke Porsager, der er en af klasselærerne i 8.b.
”Vores dygtige studievejleder på skolen, Signe, havde denne idé om at sende eleverne ud for at opleve, hvordan det er være håndværker på en byggeplads for at lave en personlig reportage. Der er jo mange af vores elever, der vil i gymnasiet, men vi vil vise dem, at der findes spændende alternativer. Der er for eksempel mange gode muligheder som håndværker, og det kunne være inden for byggeriet,” siger hun.
Rikke Porsager fortæller desuden, at aftalen med Skou Gruppen kom i stand med hjælp fra DI Lærlingeindsatsen og deres forløb “skolen på byggepladsen”. DI hjælper klasser med at sætte virksomhedsbesøg op, og de sender gratis undervisningsmateriale, som indeholder forskellige temaer inden for byggeri.
Martin Skou Heidemann var glad for besøget fra 8.b. Han håber, at flere folkeskoleklasser har lyst til at komme på lignende besøg fremtiden.
”Eleverne var nysgerrige og interesserede, og de stillede mange gode spørgsmål. Jeg håber, de fik et godt indtryk af byggebranchen, og at nogle af dem kan se sig selv tage en uddannelse som håndværker. Vi har nemlig brug for dygtige drenge og piger i fremtiden, der vil arbejde inden for vores fag,” siger han.
Efter besøget skulle eleverne beskrive dagen i et essay. Læs dem her:
Anitas essay