20.04.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Skills-debutant sender to lærlinge i konkurrence

Autohuset Vestergaard deltager for første gang i år til DM i Skills. Her skal to af deres virksomhedens lærlinge dyste om at blive Danmarks bedste lastvogns- eller personvognsmekaniker. Men det er ikke kun de unge, der vinder ved at deltage i Skills - det gør vi også som virksomhed, lyder det fra Autohuset Vestergaard.

Der skrues, smøres og spændes på værkstedet i Bredballe udenfor Vejle. Her er 25-årige David Boesen i fuld sving med en fejlfinding på en ældre Renault. Og netop ’fejlfinding’ var det, der gjorde, at David vandt skolemesterskabet og kvalificerede sig til DM i Skills.

”David er i en kategori for sig selv, når det kommer til fejlfinding. Ligegyldig hvilken bil og fejl, vi stiller ham overfor, så finder han frem til fejlen hurtigt og professionelt,” fortæller servicechef Claus Johansen, der har fulgt David tæt, siden han startede som helt ung og uerfaren lærling for knap fire år siden:

”Han har gennemført en helt utrolig rejse, siden han startede hos os. Og jeg kan se, hvor meget de her konkurrencer har betydet for David. Det har virkelig styrket hans selvværd og faglige stolthed og givet os en endnu bedre mekaniker, end vi havde før.”

Servicechef Claus Johansen, Lærling David Boesen og servicechef Bent Simonsen.

Markedsføring af uddannelsesansvar gav pote

Autohuset Vestergaard har givet lærlingene mulighed for at træne i arbejdstiden og støtte dem i deres konkurrenceforløb, men de har også brugt anledningen til at fortælle omverdenen, hvordan de uddanner fremtidens dygtige mekanikere i både lokale og sociale medier.

”At have to lærlinge fra Autohuset Vestergaard med til DM i Skills er klart noget, der giver et ekstra boost og motivation til det arbejde, vi laver sammen med vores lærlinge – og det gør forhåbentlig også, at flere potentielle lærlinge retter fokus imod vores virksomhed, når de skal søge uddannelsessted,” lyder det fra Jesper Søgård, CMO hos Autohuset Vestergaard.

”For os er det meget vigtigt, at vi har et fornuftigt forhold mellem antal svende og antal lærlinge på vores værksteder, og der er Skills jo en fin anledning til at fortælle netop den historie om vores virksomhed.”

Konkurrence gav fagligt boost

”Ens mor kan jo altid sige, at man er god til et eller andet. Men nu hvor jeg har vundet skolemester-skaberne, så ved jeg faktisk, at jeg er lidt foran i skoene end de andre mekanikerlærlinge, og det har været et rigtig rart skulderklap at få,” forklarer David, mens han har hovedet nede i motorhjelmen:

”Det er ligesom i tennis, jo mere man spiller, jo bedre bliver man. Det er det samme her. Jo mere, man skruer på biler, jo bedre bliver man til det. ”

Derfor håber David også på en podieplads til DM i Skills - for som han siger: Jeg skruer på biler i min arbejdstid, i min fritid og alt der imellem.

”David har i den grad knoklet for sin plads til Skills. Han dygtiggør sig hele tiden, og jeg håber så meget for ham, at han kommer på podiet,” siger Claus Johansen og slutter:

”Lærlingene er vores brændstof. Uden dem kører vi ikke ret langt. De gør, at vi som virksomhed og som mennesker hele tiden flytter os fremad.”

Hvis din lærling eller elev også skal med til DM i Skills næste år, så læs vores guide her.

Katrine Dichmann Christophersen
Skrevet af:

Katrine Dichmann Christophersen

Relateret indhold