Per Daugaard
08.04.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Guide: Få din lærling/elev og din virksomhed med til DM i Skills 2023

I denne guide forklarer vi, hvordan du får dine unge talenter med til den store begivenhed, der både giver dem en på opleveren og booster deres faglige stolthed – og som samtidig synliggør, at din virksomhed uddanner med stolthed.

1. Skolen eller virksomheden skal spotte dem:

For at komme med til Skills, skal lærling/elev ”opdages” af lærepladsen eller en ansvarlig fra den pågældende erhvervsskole (tip: Her er det en god ide at finde ud af, hvem der er Skills-ansvarlig på skolen).

Man kan gøre sig bemærket på flere måder: Enten ved at være aktiv og interesseret i undervisningen, eller ved at få gode bemærkninger med fra sin læreplads. Det behøver ikke være den fagligt dygtigste, men man skal have gnist i øjnene og viljen til at forbedre sig.

2. Man skal som deltager overholde en række krav for at komme i betragtning:

- være i gang med, eller have en erhvervsuddannelse (som er et konkurrencefag – se listen her)
- max være fyldt 25 år, det år Skills bliver afholdt.
- være indforstået med, at billeder fra begivenheden bliver brugt af samarbejdspartnere og sponsorer.

3. Det formelle skal være på plads:

Når først din lærling eller elev er blevet indstillet, skal papirarbejdet på plads. Det administreres dog af de enkelte faglige udvalg. Du skal derfor blot sørge for at være i kontakt med dem og give dem de informationer, de har brug for: Firma, navn, alder, hvor langt lærlingen er i sin uddannelse, og så er det en rigtig god ide med en udtagelse fra sin erhvervsskole og sin mester eller svend.

4. Lærlingen skal forberedes:

Råt talent gør det ikke alene. Hårdt arbejde og forberedelse er vigtige elementer, hvis man skal præstere til Skills. Derfor skal din virksomhed sørge for nogle gode rammer, som din elev eller lærling kan udvikle sig i. Det kunne være ekstra tid til øvelse efter arbejdsdagen, eller fritagelse fra opgaver i løbet af ugen for at kunne fokusere på Skills.

5. Moralsk opbakning:

Skills er ikke kun din lærlings projekt. Det er hele arbejdspladsens. Derfor har de unge mennesker brug for opbakning - både praktisk og moralsk - undervejs i forløbet. Til gengæld så kan I også fejre resultaterne som et hold, når det hele er slut.

Hvis du har flere spørgsmål, der ikke er besvaret her, skal du kontakte dit faglige udvalg, din lokale erhvervsskole eller besøge skillsdanmark.dk.

Kristian Hougaard Frederiksen
Skrevet af:

Kristian Hougaard Frederiksen

Relateret indhold