15.09.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Droppede frokosten til fordel for høvlebænken

1.300 fynske folkeskoleelever byggede, bukkede, bankede og bagte til årets Craftfestival, der giver alle 7.-10. klasser i Middelfart Kommune mulighed for at prøve forskellige håndværksfag. Særligt to drenge fra 7. klasse gik all in og blev snedkere for en dag.

- For mig er det super sjovt at få de unge herind til høvlebænken, når de gider bruge noget tid på det og vil prøve et håndværk. Vi var fuldkommen blown away. Lærlingene var rørt. Jeg var rørt over, at nogen kunne synes, det var så sjovt at bruge en hel formiddag sammen med os, fortæller Jeppe Ravn Frederiksen, production supervisor og lærlingeansvarlig hos Carl Hansen & Søn.

Drengene fra 7. Klasse på Anna Trolles Skole i Brenderup greb chancen og blev snedkere for en dag

The Future is Handmade

Under overskriften ’The Future is Handmade’ inviterede Middelfart Kommune, Brobygning Middelfart og Tietgenfonden alle udskolingselever til Craftfestival. Her er fokus på det gode håndværk, og formålet er at øge interessen for erhvervsuddannelserne og få flere til at vælge en faglært fremtid. 23 lokale virksomheder deltog og gav de unge en lille indsigt i deres arbejdsplads og de faglige karrieremuligheder.

- Det, vi gerne vil med Craftfestivalen, er at give scenen til de unge. Sagt med andre ord, så har vi givet lærlingene magten. For de formidler deres fag med kæmpestor stolthed og kreativitet – og i øjenhøjde. Lærlingene har lagt meget vægt på, at skoleeleverne skal smage, se, røre og gøre... og det gjorde de, lyder det fra Lotte Bjerre Nielsen, projektleder for Brobygning Middelfart.

1.300 elever er håndværkere for en dag

Samtlige af de deltagende virksomheder har tilkendegivet stor interesse i at deltage igen til næste år – og nye har allerede henvendt sig. Carl Hansen & Søn er en af de virksomheder, der står klar igen til næste år:

- Det er så vigtigt at få vist vores håndværksfag i folkeskolen. Der er unge mennesker, der brænder for det. Det her med, at vi som Carl Hansen & Søn kan synliggøre os overfor eleverne, gør, at de får en lille forsmag på, hvad det vil sige at være håndværker, så de senere hen har nemmere ved at foretage et karrierevalg, siger Jeppe Ravn Frederiksen.

Læs mere her: The Future is Handmade - Brobygning Middelfart

Katrine Dichmann Christophersen
Skrevet af:

Katrine Dichmann Christophersen

Relateret indhold